Gemeente Heerlen

Publieksprijs voor Heerlen bij GemeenteCompliment

De gemeente Heerlen heeft de publieksprijs gewonnen in de competitie GemeentenCompliment, een landelijke prijs als erkenning voor goed vrijwilligerswerk. Wethouder Peter van Zutphen heeft de prijs dinsdagavond in Hoofddorp in ontvangst genomen.

De gemeente is voor het GemeenteCompliment voorgedragen door de welzijnsstichting Tracee. Na een schriftelijke presentatie volgde de nominatie voor de prijs met negen andere gemeenten. Heerlen kreeg op een door de landelijke organisatie geopende website de meeste stemmen van het publiek. De prijs is uitgereikt door Civiq, het instituut voor vrijwillige inzet.

Samenwerking

Volgens de jury heeft Heerlen de prijs gekregen omdat we het heel belangrijk vinden om de samenwerking met vrijwilligersorganisaties al in een heel vroeg stadium van de beleidsontwikkkeling op gang te brengen. Tracee voert het samen geformuleeerde beleid uit. De jury was vooral onder de indruk van de Freeflexprojecten. Dat zijn kortdurende klussen bij vrijwillgersorganisaties waarvoor vrijwilligers worden geworven via internet. Ook is er veel aandacht voor het betrekken van het bedrijfsleven bij de lokale samenleving en het vrijwilligerswerk. In Heerlen is er bovendien een brede bestuurlijke betrokkenheid bij het vrijwilligerswerk, dat blijkt onder meer uit de vaste vertegenwoordiging bij de viering van de jaarlijkse vrijwilligersdag in Heerlen. Ook hebben burgemeester en wethouders eerder dit jaar vrijwilligersklussen gedaan bij diverse organisaties.

Cadeau

Door het winnen van de prijs kreeg Heerlen 200 vrijwilligersagenda's cadeau, die onder vrijwilligers worden verdeeld. De organisatie van het GemeentenCompliment verraste de gemeente woensdagochtend bovendien met een feestelijke taart.

Gemeente Heerlen,10 december 2003
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --