Gemeente Rotterdam

Nr. 218
10 december 2003

Raad van Commissarissen
van Havenbedrijf Rotterdam N.V. benoemd

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam wordt per 1 januari 2004 een overheids-NV. De Raad van Commissarissen van het nieuwe Havenbedrijf Rotterdam N.V. zal uit vijf personen bestaan. Het College van B en W heeft hen gisteren benoemd.

De vijf personen zijn:
Wim van Sluis, wethouder Economie, Haven en Milieu van Rotterdam, als voorzitter RvC; Rob Abrahamsen, oud-lid Raad van Bestuur en CFO KLM; Roelf de Boer, oud-minister van Verkeer en Waterstaat; Hans Smits, directeur Arthur D. Little Nederland;
Ella Vogelaar, voorzitter RvC Unilever Nederland en oud-vice voorzitter FNV.

Van de commissarissen wordt verwacht dat zij toezicht houden op het nieuwe Havenbedrijf, dat zowel commerciële als publieke taken heeft. De samenstelling van de Raad van Commissarissen waarborgt kennis op het gebied van bedrijfsvoering, industriële en logistieke processen, financiën en de politieke context.

Doelstelling van het Havenbedrijf is het versterken van het Rotterdamse haven- en industriecomplex in Europees perspectief, zowel op korte als op lange termijn. Daarbij wordt gestreeft naar een zo goed mogelijk evenwicht tussen economische belangen en milieubelangen. De kerntaken van het Havenbedrijf, als moderne mainport-manager, zijn enerzijds een effectieve, veilige en efficiënte afhandeling van het scheepvaartverkeer, en anderzijds ontwikkeling, aanleg, beheer en exploitatie van het haven- en industriegebied. In het concept-Havenplan 2020 is aangegeven dat de Rotterdamse haven als een kwaliteitshaven bekend wil staan.

Noot voor de redactie/