Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



10 december 2003



Rechts inhalen op afslag A28 beboet


Naar aanleiding van klachten heeft de politie maandagmiddag zo'n 40 automobilisten bekeurd, die in 't Harde op de afslag van de A28 vanuit de richting Amersfoort, andere wachtende autobestuurders, die onderaan de afslag linksaf wilden, rechts inhaalden en daarbij de doorgetrokken witte streep overschreden. Onderaan de kruising met de Eperweg ging een groot aantal van deze bestuurders even rechtsaf en daarna direct weer bij een benzinestation keerden om vervolgens zoals de wachtende rij automobilisten richting Elburg te rijden. De overtreders zijn op kenteken bekeurd en kunnen binnenkort een boete van 115 euro in de brievenbus verwachten. De politie zal deze controle de komende tijd herhalen.



Elburger betrapt met illegaal vuurwerk


De politie heeft dinsdag bij een 61 jarige man uit Elburg bekeurd omdat hij in zijn auto 17 kg vuurwerk voorhanden had. Dit vuurwerk bestond met 11 kg uit illegaal vuurwerk waaronder lawinepijlen en vlinderbommen. De overige 6 kg was toegestaan siervuurwerk, maar mocht de man niet voorhanden hebben omdat het buiten de toegestane periode valt.
In de berging van zijn woning trof de politie nog eens 18 kg toegestaan siervuurwerk aan, dat de man niet in bezit mocht hebben, omdat het buiten de toegestane periode valt en bovendien meer is dan de maximale 10 kg. vuurwerk die men in de toegestane periode in bezit mag hebben. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen.



Heerde en Ermelo, aanrijdingen door laagstaande zon


Reed een 73-jarige Heerdenaar omstreeks 09.50 uur met zijn auto over de Postweg richting Kanaal. Door de laagstaande zon zag de automobilist een bloembak te laat en door de klap belandde het voertuig op zijn zijkant tussen de bloembakken in. De auto is afgesleept.
In Ermelo op het Postlaantje zag een bestuurster uit die plaats door de laagstaande zon een geparkeerde vrachtwagen over het hoofd, waardoor ze tegen de achterzijde van de vrachtwagen reed. Haar auto liep behoorlijke schade op.
(n.b. helaas leeftijd bij ons niet bekend)

Het verschijnsel van de laagstaande zon is duidelijk belemmerend voor de weggebruiker en de politie adviseert snelheid aan te passen, maar zeker bij kruisingen goed op te letten zodat andere verkeersdeelnemers niet over het hoofd worden gezien.


Putten - scooterbestuurder neemt de benen voor politie.
Een 16-jarige Puttenaar trachtte gisteren aan een controle door de politie te ontkomen. Agenten zagen de jongeman op de Molenstraat rijden en bij het zien van de politieauto ging hij er als een haas vandoor ging. Toen de politieauto naast hem reed werd de jongeman duidelijk te kennen gegeven, dat hij moest stoppen, waaraan de verdachte geen gehoor gaf.
De jongeman ging midden op de weg rijden en nam onnodige risico's in het verkeer, dat de agenten hun actie hebben gestaakt i.v.m. de veiligheid voor de scooterrijder. Gelukkig hadden de agenten de bestuurder herkend en werd deze verzocht aan het bureau te verschijnen.Zijn scooter is voor onderzoek in beslag genomen en een bekeuring volgt.



Epe - rijden onder invloed


Bij een controle aan de Tongerenseweg omstreeks 23.00 uur bleek een 24 jarige automobilist uit Heerde onder invloed van alcohol. Hij blies 0.6 promille en kreeg een boete van 190 euro opgelegd.



Harderwijk - diefstal van speedboot


Een 47 jarige bewoner uit Harderwijk heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn speedboot.
De eigenaar had zijn boot in een stalling ondergebracht en werd benaderd door collegae met de vraag " of hij zijn boot had weggehaald " waarna hij een kijkje is gaan nemen en tot de conclusie kwam dat
deze inderdaad verdwenen was. Het gaat om een witte speedboot, merk Clever, type 525 open. Het registratienummer is 26-31-YA en de boot heeft een Yamaha motor.



Harderwijk - aanhouding voor diefstal


Een 41 jarige man uit Ermelo is op heterdaad aangehouden voor het stelen van een flesje drank. De man die al eerder door personeel van de winkel aan de Vuldersbrink was aangesproken op het stelen van de flesjes kwam later weer in de winkel en ontvreemde opnieuw drank waarna er aangifte van is gedaan.Toen de politie in de winkel aanwezig was kwam de man terug en zagen ze de man een flesje wegnemen waarna men direct tot actie is overgegaan.



Heerde - vuurwapens aangetroffen


De politie heeft gisteren bij een 28 jarige inwoner uit Heerde twee vuurwapens in beslag genomen. Het ging om twee gaspistolen.Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.



Harderwijk - brandweer op pad: oorzaak flikkerende kerstverlichting



De brandweer en politie zijn vannacht rond 02.45 uur op pad gegaan toen een passant rijdende over de A 28 een melding deed, dat hij bij een flatgebouw aan de Goeman Borgesiuslaan te Harderwijk een vreemde rode gloed waarnam, mogelijk zou er iets in brand staan. Beide hulpverleningsdiensten stelden een onderzoek in en zagen al snel de mogelijke boosdoener: gekleurde flikkerende kerstverlichting. Beide diensten stellen het toch op prijs, dat het feit gemeld is !



Harderwijk - bedrijfsongeval


Bij een bedrijfsongeval op dinsdag 9 december aan de Flevoweg te Harderwijk heeft een 25 jarige bewoner uit Lichtenvoorde zijn arm gebroken. Nadat de man uit zijn vrachtwagen stapte gleed hij uit over een grote plak ijs.Het slachtoffer is naar het St. Jansdal vervoerd.



Harderwijk - man gedraagt zich onzedelijk


Een nog onbekende man heeft zich gisterenochtend wel heel vreemd gedragen ten opzicht van een bejaarde vrouw aan de Emdenmeen. De man belde omstreeks 07.00 uur bij de vrouw aan en vroeg of hij zijn gsm mocht opladen. Hij wist de vrouw, die hier eigenlijk niet voor voelde, te bewegen om hem binnen te laten. In de woning begon hij onzedelijk gedrag te vertonen en haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek. De vrouw stuurde de man weg en de geïnformeerde politie heeft beperkt signalement van de man. Hij is tussen de 30 en 35 jaar oud, fors postuur, 1.80 m en een bol gezicht. Hij droeg een spijkerbroek en een bruin leren jas. De politie heeft al een eerste signaal gekregen, dat hij elders heeft aangebeld en zoekt eventuele getuigen. (telefoon 0900 - 8844)


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --