Provincie Noord-Brabant



Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

700 hectare verouderd bedrijventerrein wordt opgeknapt

Brabant krijgt 5.1 miljoen voor vernieuwing bedrijventerreinen

De provincie Noord-Brabant krijgt 5.1 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken voor de vernieuwing van bestaande bedrijventerreinen in Brabant. Gedeputeerde Staten zullen hier nog 765.750 euro aan toevoegen. Het geld is bestemd voor de herstructurering van bedrijventerreinen in diverse gemeenten en voor het provinciale Investeringsprogramma Kwaliteit Bedrijventerreinen, dat zich richt op kennisopbouw en kennisuitwisseling rond het realiseren van kwalitatief hoogwaardige bedrijventerreinen. Eind januari 2004 zullen GS de subsidie per project vaststellen.

Brabant krijgt voor de vierde achtereenvolgende keer het volle pond uit het Tender InvesteringsProgramma Provincies (TIPP) van het ministerie van Economische Zaken. Daarmee is Brabant een van de weinige provincies die in alle vier de edities van de TIPP maximaal gescoord heeft. In de laatste vier jaar heeft de provincie zodoende ruim 30 miljoen euro extra heeft kunnen investeren in het herstructureren van verouderde bedrijventerreinen.

Het gaat hier om de vierde en laatste editie van deze subsidieregeling. Op het ministerie van Economische Zaken wordt momenteel gewerkt aan het 'Actieplan bedrijventerreinen', waarin het EZ-beleid voor bedrijventerreinen wordt vormgegeven. Onderdeel van dit actieplan is het opzetten van een nieuw financieel instrumentarium als opvolger van ondermeer de TIPP-regeling.

Projecten
De subsidie van 5.1 miljoen euro gaat naar de volgende projecten:
de revitalisering van bedrijventerrein De Nijverhei (gemeente Rucphen);
de revitalisering bedrijventerrein Haven (gemeente Waalwijk);
de revitalisering bedrijventerrein Tichelrijt 1 (gemeente Dongen);
de revitalisering van Reinierpolder 1 (gemeente Steenbergen);
de herstructurering van bedrijventerrein Haven (gemeente Cuijk);
de duurzame revitalisering van De Dubbelen (gemeente Veghel);
de revitalisering Havens (gemeente Werkendam);
het Investeringsprogramma Kwaliteit Bedrijventerreinen van de provincie Noord-Brabant.
In totaal wordt met het toegekende geld zo'n 700 hectare aangepakt.

Gedeputeerde Hoes van Economische Zaken is blij met de bijdrage van het ministerie. "Met dit bedrag kunnen we opnieuw een grote oppervlakte bedrijventerrein up-to-date brengen. Dat verhoogt de aantrekkelijkheid van Brabant als vestigingsplaats voor bedrijven. En dat is van cruciaal belang voor een provincie die zichzelf ziet als een toekomstige innovatieve topregio, als de brainport van Europa."




Provincie Noord-Brabant