DIERENBESCHERMING

Henk Lommers Dierenbeschermer van het jaar 2003

Dierenbescherming benoemt Henk Lommers tot Dierenbeschermer van het jaar

Den Haag, 10 december 2002--Tijdens haar algemene ledenvergadering die op zaterdag 13 december in Utrecht wordt gehouden, benoemt de Dierenbescherming TV-dierenarts Henk Lommers tot Dierenbeschermer van het jaar 2003. Henk Lommers weet, volgens de Dierenbescherming, als geen ander het brede publiek respect voor dieren bij te brengen. Uit zijn werk voor de media, zijn boeken en zijn dierentijdschrift spreekt groot enthousiasme, respect en liefde voor dieren. Daarmee vervult Lommers een belangrijke rol in het streven naar een diervriendelijke samenleving.

De Dierenbescherming is zeer enthousiast over de diervriendelijke verrichtingen van Henk Lommers. 'In zijn functie als Nederlands bekendste TV-dierenarts weet Henk Lommers op een heel toegankelijke manier dierenwelzijn ter sprake te stellen. Met zijn enthousiaste manier van presenteren weet hij liefde en respect voor dieren overtuigend over te dragen', volgens directeur Wijnand van de Giessen van de Dierenbescherming.

Behalve door zijn werk als televisiedierenarts, is Henk Lommers ook bekend door de vele boeken die hij heeft geschreven over de verzorging van uiteenlopende soorten huisdieren. Ook is hij al jaren de bevlogen hoofdredacteur van het blad 'Hart voor Dieren' en heeft hij sinds 1999 een vaste column in het blad 'Dier' van de Dierenbescherming.

Naast zijn werk voor het grote publiek zet Henk Lommers zich ook in als adjunct-secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA), een door de overheid ingesteld overlegplatform voor organisaties, groeperingen, deskundigen en overheid op het gebied van diergezondheid en -welzijn.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de benoeming van Henk Lommers. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan gelieve u contact op te nemen met de Dierenbescherming.


- einde bericht