Gemeente Sittard-Geleen

der gemeente Sittard-Geleen d.d. 9 december 2003
1. Uitwerkingsplan Toekomstvisie Kasteel Limbricht. In november 2002 is de Toekomstvisie Kasteel Limbricht door B&W vastgesteld. Er werd een intentieovereenkomst en een uitwerkingsplan opgesteld.
Beslissing:

1. Kennisgenomen van het Uitwerkingsplan Kasteel Limbricht;
2. De intentieovereenkomst met de Stichting Kasteel Limbricht niet continueren, omdat deze stichting de eigendomsverhoudingen niet wil wijzigen;

3. Geen aanpassingen realiseren en geen subsidies verwerven om een deel van de Toekomstvisie te realiseren, daar er in de gemeentelijke begroting geen middelen beschikbaar zijn.


2. Afwijken aanbestedingsbeleid t.b.v. boring onder spoor Limbricht. Voor de bestrijding van de wateroverlast in Limbricht wordt ca. 400 m. nieuw riool aangelegd. Dit tracé kruist met de spoorlijn Born-Sittard. De kruising dient uitgevoerd te worden d.m.v. een boring/persing.
Vanwege het risico is gekozen voor enkelvoudig aanbesteden aan een gekwalificeerd booraannemer, t.w. I.B.H.M.
Beslissing: Akkoord met enkelvoudig aanbesteden boring onder spoor van ProRail.


3. Zwerfvuilactie van Milieugroep Sittard-Geleen en IVN-Sittard. De Werkgroep Zwerfvuil Sittard-Geleen houdt een zwerfvuilactie op 5,6 en 7 maart 2004. De werkgroep is gestart met de werving van vrijwilligers (scholen, scoutings, wijkplatforms etc.) De afdeling Afval en Reiniging ondersteunt deze actie door het beschikbaar stellen van middelen en menskracht.
Beslissing: Voor kennisgeving aangenomen.


4. Gewijzigde beheersopzet voor woonwagenlocaties. Per 31 december 2003 houdt de Stichting Woonwagenbeheer Limburg op te bestaan.
Beslissing:

1. Beheer woonwagenlocaties overdragen aan Woningcorporaties Balans (Oranjelaan), Woonpunt (Bosweg) en Woon-profiel (Daniken en Biezenweg) vooralsnog voor de tijdsduur van 1 jaar, waarbij afspraken t.a.v. uniformering werkrapportage en financiële afrekening gemaakt zullen worden;

2. Voor de overige woonwagenlocaties (Sittard, Born en Hazenpad Geleen) de beheersovereenkomst met Nijbod voor een zelfde periode continueren;

3. In de loop van 2004 een uitgewerkt beleidsplan voorleggen waarin o.a. de beheersaspecten en de eigendomsoverdracht van de locaties aan de orde gesteld worden.


5. Beleidsplan 2004-2006 van de Brandweer. In de vergadering van de Commissie Algemene en Bestuurlijke Zaken van oktober jl. zijn vragen gesteld over dit beleidsplan. Portefeuillehouder burgemeester Dijkstra geeft in een brief antwoord op de nog openstaande vragen over gebruiksvergunningen, voortgang en communicatie.
Beslissing: Voor kennisgeving aangenomen.


6. Bezoekersreglement Stadsarchief Sittard-Geleen. In het bezoekersreglement zijn de regels vastgesteld omtrent de raadpleging van archiefbescheiden en het beheer van ruimten waarin deze ter beschikking worden gesteld.
Beslissing: Bezoekersreglement Stadsarchief vastgesteld.


7. Productbegroting 2004.
De begroting 2004 is de eerste begroting waarin de uitwerking van het dualisme tot uitdrukking komt. Zo bestaat de begroting uit twee delen; de beleidsbegroting voor de Raad en de productbegroting voor het College.
Beslissing:

1. De productbegroting 2004 vastgesteld;;
2. Het CMT (Concern Management Team) krijgt opdracht om aan de hand van de productbegroting en de in de raad december vast te stellen beleidsprioriteiten en ombuigingsvoorstellen de afdelingsplannen uit te werken en hierover te rapporteren aan het college.


8. Inschakeling van externe adviseurs.
Inhuren van externe adviseurs is over het algemeen kostbaar en vraagt om een zorgvuldige afweging van de te maken kosten in relatie tot de te verwachten baten.
Beslissing:
Kennisgenomen van het CMT-besluit tot regulering van inschakeling van externe adviseurs.


9. Toepassing aanbestedingsbeleid.
Uit rapportages is gebleken dat in een aantal gevallen het vastgestelde aanbestedingsbeleid niet is gevolgd. Beslissing:

1. Kennisgenomen van de verantwoording door de sectoren Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en Brandweer;
2. Akkoord met de toepassing van de afwijkende aanbestedingsprocedure in de aangegeven gevallen; 2. College wenst begin 2004 een evaluatie van de efficiency van het aanbestedingsbeleid te ontvangen.


10. Planten gedenkboom in Grevenbicht.
Heemkundevereniging `Bicht' wil ter gelegenheid van de geboorte van de dochter van Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima een gedenkboom planten in Grevenbicht. De boom (een Koningslinde) wordt door de heemkundevereniging geschonken. Plant- en onderhoudskosten komen ten laste van de gemeente. Beslissing: Akkoord. De plantlocatie zal in overleg met de heemkundevereniging bepaald worden. De boom wordt geplant op vrijdag 12 december.