Gemeente Borsele

Voorbereiding maatregelen ter wering sluipverkeer De Poel [10-12-2003 13:16]

Heinkenszand, 10 december 2003

Het Bestuurlijk overleg gebiedsgerichte aanpak verkeersveiligheid Zuid-Beveland te Heinkenszand, bestaande uit verantwoordelijke bestuurders van wegbeheerders in het gebied, hebben besloten gezamenlijk maatregelen voor te bereiden ter wering van sluipverkeer in De Poel. Daarmee wordt bedoeld het gebied dat globaal ligt tussen Goes en Heinkenszand.
Door versterking van woon-, werk- en opleidingsfuncties in Goes, wordt De Poel in toenemende mate gebruikt door automobilisten. Ook veel fietsers, overwegend schoolgaande kinderen, maken gebruik van De Poel. Omdat De Poel een landbouwgebied is maken ook veel landbouwers gebruik van de wegen. Het gebied is ook rijk aan natuur- en landschapswaarden. Veel automobilisten geven de voorkeur aan het rijden door De Poel in plaats van op daarvoor bestemde wegen. Dat sluipverkeer veroorzaakt veel druk op de waarden van het gebied en levert onveiligheid op voor het fiets- en landbouwverkeer. Het verder verbreden of verbeteren van de wegen dan wel de aanleg van nieuwe infrastructuur verdraagt zich niet met het karakter van De Poel.
In het onderzoek worden betrokken bestaande en toekomstige plannen tot wijziging in de weginfrastructuur in het omliggende gebied. Over een ontwerp plan zal te zijner tijd overleg en communicatie plaats vinden met belanghebbenden en de gelegenheid zal worden geboden er op te reageren.
Informatie over gemeld voornemen kan worden ingewonnen bij de secretaris van het bestuurlijk overleg, de heer J.H.A. Uitterhoeve, p/a gemeentehuis Borsele, Postbus 1, 4450 AA, Heinkenszand, telefoon 0113/238411.

Heinkenszand, 1 december 2003

Namens het Bestuurlijk overleg gebiedsgerichte aanpak verkeersveiligheid Zuid-Beveland,

de voorzitter,
Mr. M. M. Vermue-Vermue

de secretaris,
J.H.A. Uitterhoeve