Gemeente Hulst


Persbericht - 10.12.2003

Herstructurering Olmenstraat te Vogelwaarde

Vanaf het najaar van 2001 is er tezamen met de Regionale Zeeuwsch-Vlaamse Woningbouwvereniging te Axel gewerkt aan plannen voor de herstructurering van de Olmenstraat en omgeving te Vogelwaarde. Het herstructureringsplan is gericht op kwaliteitsverbetering van zowel de woningen zelf als van de woonomgeving. Kwaliteitsverbetering houdt onder andere in het versterken van de aantrekkelijkheid en gevarieerdheid van het wonen.

Het plan bestaat uit het vervangen van de houten planken die aan de gevel bevestigd zijn door baksteen.
Tevens worden een 5-tal woningen gesloopt en komen hier twee halfvrijstaande woningen en één vrijstaande woning met bijbehorende toegangsweg voor in de plaats.
Hiernaast is het de bedoeling om de straat her in te richten en groen toe te voegen en aan te passen.

In 2002 zijn er een aantal voorlichtingsbijeenkomsten gehouden voor de buurt.
Ook is er in werkgroepsverband gewerkt aan de uitwerking van het herstructureringsplan.

Inmiddels zijn de houten planken vervangen door stenen en is de bouwvergunning voor het bouwen van de woningen verleend. Met de bouw van de woningen wordt in 2004 gestart. De doodlopende zijweg zal eveneens de naam Olmenstraat krijgen.

Een concreet plan voor aanpassing van de straat en het groen is momenteel in voorbereiding.
Op basis van de eerste ideeën en opmerkingen en de technische en financiële mogelijkheden, wordt een haalbaar plan opgesteld. Natuurlijk zal zoals in de eerdere voorlichtingsbijeenkomsten is toegezegd te zijner tijd de buurt op de hoogte gebracht worden van de plannen.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl