Politie Drenthe

woensdagmorgen 10-12-03

Assen 10-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Auto na slip in de sloot

ERICA Een 34-jarige vrouw uit Coevorden belandde gistermiddag met haar auto in een sloot aan de Noordersloot. De vrouw die uit de richting van de Dordsedijk kwam moest plotseling uitwijken voor op de rijbaan liggend afval. Zij kwam hierna met haar auto in de berm terecht en na een stuurcorrectie slipte ze via de opgevroren rijbaan een aan de andere zijde van de weg gelegen sloot in. De auto raakte zwaar beschadigd. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Afzetbak vrachtauto op rijbaan

RODEN Gistermiddag reed een 22-jarige vrachtautobestuurder uit Lelystad met de afzetbak van zijn vrachtauto tegen een op de J P Santeeweg in de berm staande boom.
Hierdoor kwam de complete afzetbak op de rijbaan terecht waardoor de gehele rijbaan werd afgesloten. Door een bergingsbedrijf werd de afzetbak op poten gezet en daarna op het onderstel geplaatst.

Rijden onder invloed

DIEVERBRUG Gisteravond reed een 62-jarige inwoner van Dieverbrug onder invloed over de Rijksweg. Hij liep tijdens een alcoholcontrole tegen de lamp. De man blies 465 ug/l en kreeg een rijverbod en een dagvaarding mee. Tijdens deze controle werden er 233 blaastesten gehouden.

NIEUW AMSTERDAM Vannacht werd een 38-jarige autobestuurder uit Veenoord bekeurd voor het rijden onder invloed. De man die over de Vaart ZZ reed blies 330 ug/l. Hij kreeg een bekeuring van 190.

Autoinbraken

NORG Een 29-jarige Groninger ontdekte gistermiddag dat er ingebroken was in zijn personenauto. De man had zijn auto op een parkeerplaats bij het natuurgebied Negen Bergen aan de Donderseweg geparkeerd. Toen hij na een wandeling met zijn hond terug kwam zag hij dat een portierruit was ingeslagen en dat het dashboardkastje was opengebroken. De buit bestond uit een autoradio-cd-speler, een verrekijker en diverse autopapieren.

ASSEN Gisteravond werd er ingebroken in de auto van een 24-jarige vrouw uit Assen. De vrouw had haar auto op een parkeerplaats geparkeerd aan het Zuidenveld. Met een stuk trottoirtegel werd een portierruit ingegooid waarna een portofoon werd weggenomen.

Woninginbraken

EMMEN Gisteren tussen 15.30 en 21.30 uur werd er ingebroken in een woning aan het Bendienplein. De dader is binnengekomen door door een schuurraampje te klimmen. De buit bestond uit een herenfiets, sieraden en een videorecorder.

HOOGEVEEN Vanmorgen ontdekte een bewoner aan de Kanaalweg dat er afgelopen nacht ingebroken was. Na onderzoek bleek dat de achterdeur geforceerd was waarna de daders 2 fietsen, een scooter en een sleutelbos wegnamen.

Brandstichting

MEPPEL Bewoners van een woning aan de Nieuwe Hoven werden gisteravond, terwijl ze lagen te slapen, gewekt door een luide knal. Toen de 40-jarige bewoner beneden kwam zag hij een vlammenzee bij de voordeur. Door middels een emmer water de brand te blussen wist hij te voorkomen dat deze zich uitbreidde. De knal waardoor men gewekt werd is vermoedelijk ontstaan door het barsten van de ruit van de voordeur. Vermoedelijk is er iets brandbaars door de brievenbus gegooid waardoor de brand ontstaan is. De technische recherche stelt een onderzoek in. De bewoners, man, vrouw en dochtertje zijn erg geschrokken. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Afval verbranden

PEIZE Een 55-jarige bewoner van De Horst werd gistermiddag bekeurd voor het verbranden van afval achter zijn boerderij. De man was bezig plastic folie, afkomstig van hooibalen, te verbranden.

Fietsverlichtingcontrole

HOOGEVEEN Op de Mr. Harm Smeengelaan werd vanmorgen een fietsverlichtingcontrole gehouden. Er zijn in totaal 14 fietsers bekeurd voor het voeren van de vereiste verlichting.