Politie Zuid-Holland-Zuid

10/12 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

10-12-2003 - Persberichten District II

RUZIE
GORINCHEM Een 78-jarige man uit Gorinchem heeft een hoofdwond opgelopen na een ruzie. Hij kreeg op dinsdagmiddag 9 december 2003 onenigheid met een andere 86-jarige bewoner van een zorgcentrum aan de Willem de Vries Robbéweg in Gorinchem. Deze sloeg de 78-jarige met een wandelstok. De ambulance bracht hem voor behandeling naar een ziekenhuis. Het slachtoffer deed geen aangifte en mogelijk biedt de 86-jarige die tijdens de ruzie waarschijnlijk last had van alcoholgebruik zijn excuus aan voor het slaan.

BRAND
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een woning aan de Binnendams in Hardinxveld-Giessendam heeft in brand gestaan. De agenten vonden de geëmotioneerde bewoonster buiten op straat. De 42-jarige vertelde dat ze bezig was met een kerstukje en een kaars. Ze ging ongeveer vijf minuten weg in de veronderstelling dat het kaarsje uit was. Toen de vrouw thuis kwam zag ze haar woning vol rook. De brandweer bluste het vuur dat ontstond op dinsdagmiddag 9 december 2003.

WEED
LEERDAM Mogelijk sluiting in bedrading heeft een brand veroorzaakt. De brand ontstond op dinsdagavond 9 december 2003 op de zolder van een woning aan de Lansier in Leerdam. Op de zolder was een weedplantage met ongeveer tweehonderd planten. Agenten hielden de 26-jarige bewoner aan. Ook kwam iemand van het energiebedrijf naar het pand omdat er sprake was van illegaal stroomverbruik. De brandweer bluste de brand en een speciaal bedrijf ontmantelde de hele kwekerij.