Stad Utrecht 09.55 uur

Utrecht 10-12-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Rechercheteam lost zedenmisdrijf op

UTRECHT De politie heeft op 26 november een man aangehouden die wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij twee misdrijven.

Op zondagmorgen 14 september werd een 20-jarige vrouw uit Harmelen slachtoffer van een zedenmisdrijf. De vrouw nam samen met haar vriend omstreeks 06.30 uur een taxi vanuit Utrecht naar Harmelen. Eenmaal op het afgesproken adres stapte de vriend uit en reed de chauffeur door terwijl de vrouw nog in de auto zat. Zij werd later op de Hoge Weide ontredderd aangetroffen. Uit onderzoek kwam vast te staan dat zij slachtoffer van een zedenmisdrijf was
geworden.

Een rechercheteam van 15 personen startte op 15 september een onderzoek naar de verdachte van dit misdrijf. De technische recherche kon een DNA-spoor veiligstellen. Rondom het Westplein hield de politie een passantenonderzoek. Op 20 november deed zich een soortgelijk misdrijf voor. Tijdens een taxirit van Utrecht naar Maarssen trachtte een taxichauffeur een 18-jarige vrouw uit Maarssen van haar vrijheid te beroven. Doordat de vrouw zich hevig verzette kon zij ontkomen aan de man.

Woensdag 26 november kon het rechercheteam in Utrecht een 25-jarige man uit Utrecht als verdachte aanhouden. Hij heeft inmiddels beide misdrijven bekend. Het DNA van de verdachte komt overeen met het DNA-profiel dat de technische recherche had veilig gesteld. Donderdag 4 december heeft de rechtbank de voorlopige hechtenis van de verdachte met 30 dagen verlengd.

Laffe straatroof

UTRECHT Op dinsdagavond vond op de Beneluxlaan een beroving plaats van een bejaarde dame.

Een 84-jarige vrouw uit Utrecht zat omstreeks 19.50 uur te wachten op de tram bij de halte ter hoogte van de Vasco da Gamalaan. Plotseling kwam een onbekende jongen naar de vrouw toelopen en greep haar tas vast. De vrouw wilde haar tas niet loslaten en kwam ten val. De laffe berover zag toch kans de tas mee te nemen. Hij rende weg en sprong achter op de fiets van een medeverdachte.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie over deze laffe beroving, belt u dan met de politie van het district Marco Polo,

tel.: 0900 88 44.

Gewapende overval, daders aangehouden

UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de van Eysingalaan vond dinsdagavond een gewapende overval plaats.

Omstreeks 22.45 uur kwam een man de zaak binnen en wilde onder bedreiging van een vuurwapen geld van de medewerkster. Een getuige in de zaak raakte door nog onbekende oorzaak - in gevecht met de overvaller. Hierdoor staakte hij de overval en rende de zaak uit.

Door getuigen werd gezien dat de overvaller in een gereedstaand voertuig stapte en wegreed in de richting van de Overste den Oudenlaan. De politie traceerde het vluchtvoertuig voor het verkeerslicht op de Balijelaan met de Rijnlaan. Middels een uitpraatprocedure werden de drie inzittenden gesommeerd de auto te verlaten. De politie kon drie mannen twee 22-jarige en één 21 jarige man uit Utrecht - aanhouden.

In het voertuig werd een alarmpistool aangetroffen. Hiermee had de 22-jarige man de overval gepleegd. Uit onderzoek bleek dat de verdachte in de zaak een schot had gelost om zijn eis kracht bij te zetten. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Waterlinieweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Hierbij raakte twee personen gewond.

Een 87-jarige bestuurder uit Utrecht reed met zijn auto over de Waterlinieweg in de richting van de Rijksweg A 28. De man zag niet dat het verkeerslicht op rood stond en een voertuig voor het licht stond te wachten. Een aanrijding was het gevolg waarbij de twee inzittenden 55-jarige man met zijn 9-jarige zoon uit Utrecht van het voertuig voor het verkeerslicht gewond raakte. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van diefstal.

Een medewerker van de winkel zag omstreeks 15.45 uur dat een vrouw twee parfumflesjes meenam zonder deze eerst af te rekenen. Op het moment dat de 19-jarige vrouw uit Utrecht de winkel wilde verlaten werd zij aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.