Eemland zuid 08.55 uur

Utrecht 10-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Gillen

AMERSFOORT - In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 december kreeg de politie de melding over een gillende vrouw.

Rond 00.15 uur meldde een bewoner van de wijk Soesterkwartier dat er een vrouw gillend over straat liep. Politiemensen gingen poolshoogte nemen en troffen een 31-jarige vrouw uit Amersfoort aan. Zij vertelde geblokkeerd te zijn en dat te hebben ontladen door te gaan gillen. De politiemensen zijn bij de vrouw gebleven totdat zij haar huissleutel had gevonden en zij haar woning binnen kon gaan.

Onder invloed tegen lantaarnpaal

AMERSFOORT Op dinsdag 9 december werd een automobilist aangehouden na een aanrijding.

Rond 22.00 uur reed een 27-jarige automobilist uit Amersfoort over de Zielhorsterweg, komende uit de richting van de Socratesstraat. In de bocht raakte hij van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. De Amersfoorter had geen letsel, stapte uit zijn auto en liep weg.

Politiemensen zagen de verdachte op het Kaasjeskruid lopen en na een korte achtervolging kon de verdachte op de Kruidendreef worden aangehouden. Daarbij verzette zich, maar kon in de boeien worden geslagen. Politiemensen constateerden dat de verdachte naar alcohol rook.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 470 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Verkeerscontrole

WOUDENBERG De politie heeft op dinsdag 9 december op de Maarsbergseweg een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van in de middag plaats. Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor: het niet dragen van de autogordel (2), niet kunnen tonen van het rijbewijs (4), niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (1), verlopen rijbewijs (1) en voor fout parkeren (2).