Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 10-12-2003 - In Flevoland vond dinsdagmorgen drie aanrijdingen met letsel plaats. In Almere raakte een 25-jarige fietser ernstig gewond, toen hij op de Sluiskade onder een vrachtwagen kwam. In Zeewolde aan de Gelderseweg raakte een 18-jarige man uit Zeewolde op een snorfiets ernstig gewond, toen hij werd geraakt door een personenauto. In Biddinghuizen op de Oldebroekerweg botste een 50-jarige Kampenaar tegen een boom.

De man werd vermoedelijk over het hoofd gezien toen de vrachtwagen bestuurd door een 47-jarige man uit Almere rechtsaf sloeg. De 25-jarige Almeerder kwam onder de vrachtauto terecht en werd met ernstig letsel overgebracht naar het AMC. De chauffeur verklaarde tegenover de politie bij het afslaan in zijn spiegels te hebben gekeken (waaronder een dodehoekspiegel).

In Zeewolde vond er een aanrijding plaats op de kruising Gelderseweg en Groenewoudseweg. Een 33-jarige vrouw uit Zeewolde reed in de richting van Trekkersveld en de 18-jarige man ook uit Zeewolde op de snorfiets reed daarnaast. op het fietspad. Ter hoogte van de kruising reed de vrouw in haar wagen linksaf de Groenwoudseweg op, de kant van de Spiekweg op. Ze zag de snorfietser over het hoofd. Een aanrijding volgde, waarbij de Zeewoldenaar te vallen kwam. Hij liep hoofdletsel op en is overgebracht naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

Op de Oldebroekerweg raakte een 50-jarige Kampenaar gewond bij een eenzijdige aanrijding. Hij raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde tegen een boom. Vanwege mogelijke beknelling werd de traumahelicopter gewaarschuwd, maar de man kon uiteindelijk met onbekend letsel in de ambulance worden overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Aangezien er geen getuigen waren en de toedracht niet duidelijk was, heeft de politie een alcoholtest gedaan door middel van een bloedproef. De uitslag is nog niet bekend, het slachtoffer die verklaarde de avond ervoor te hebben gedronken, moest een nacht ter observatie blijven.