3e persbericht van 9 december 2003

Eindhoven 10-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: 38 verbalen bij controles

Bij verkeerscontroles op de Antoon Coolenlaan, Heezerweg en Geldropseweg zijn dinsdagmiddag 38 processen-verbaal opgemaakt. 17 voor het niet dragen van de autogordel, 16 voor te hard rijden, 3 voor het telefoneren en 2 voor het negeren van een stopteken.

Eindhoven: Twee mannen met harddrugs aangehouden

Op de Kruisstraat zijn dinsdag om 16.05 uur twee Eindhovenaren van 29 en 23 jaar oud aangehouden. Politiemensen zagen dat zij vlug iets wegstopten toen zij de politie zagen. Bij controle bleek de 23-jarige man 4,5 gram cocaïne bij zich had. De ander had 2 gram cocaïne en een weegschaaltje bij zich. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De verdovende middelen en het weegschaaltje zijn in beslaggenomen.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf Den Dolech is dinsdag tussen 16.00 en 18.15 uur een zwarte Opel Omega met het kenteken TT-TS-29 gestolen.

Son: Automobiliste gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising van de afrit A50 met de Sonseweg is dinsdag om 15.45 uur een 71-jarige automobiliste uit Son gewond geraakt. De vrouw reed over de Sonseweg vanuit de richting Best. Vanaf de afrit A50 (uit de richting Eindhoven) kwam een personenauto met achter het stuur een 78-jarige man uit Son. Hij reed vermoedelijk door rood licht en kwam in botsing met de auto van de Sonse vrouw. De brandweer moest de vrouw uit auto bevrijden. Zij is met nek- en rugletsel in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Helmond: Verkeerscontrole

Dinsdagmiddag is op de Hoofdstraat en de Mierloseweg een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 373 voertuigen gecontroleerd en er werden 35 bekeuringen uitgeschreven. 26 voor het niet gebruiken van de autogordel, 6 voor bellen tijdens het rijden, 2 voor het niet dragen van de bromfietshelm en 1 voor het rijden door rood licht.

Asten: Vrouw slachtoffer van zakkenroller

Een 71-jarige vrouw uit Asten is dinsdag rond 15.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Tijdens een bezoek aan een winkel aan de Markt werd de portemonnee met 500,= uit haar jaszak gestolen.

Veldhoven: Bromfietscontrole

Dinsdagmiddag is op de Julianastraat een bromfietscontrole gehouden. Er zijn tien bromfietsers bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun voertuig te hoog was. Twee

verkeersdeelnemers reden over de busbaan en kregen ook een bekeuring.