Politie Friesland


Politieberichten van 09/12 (13.00 uur) t/m 10/12 (07.00 uur)

Fryslân 10-12-2003 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie, via 0900-8844.

Drachten: winkeldiefstal, aanhouding verdachten Op dinsdag om 13.30 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Hemmen. Een 29-jarige inwoner man en een 25-jarige vrouw uit Drachten hadden verf en verfkwasten meegenomen zonder die af te rekenen. Winkelpersoneel hield de twee verdachten aan waarna ze zijn overgedragen aan de politie. De twee verdachten zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: insluiping, diefstal laptop
Op dinsdag tussen 12.00 en 12.45 uur is er een laptop gestolen uit een bedrijfspand aan de Pieter Stuyvesantweg. Een medewerker van het bedrijf had een onbekende man gezien die het pand was binnengegaan maar had hier verder geen acht op geslagen. Aangifte is gedaan door een 51-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Franeker: winkeldiefstal, aanhouding verdachte
Op dinsdag omstreeks 17.40 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Ockingahiem. Een verdachte had acht bierblikjes in zijn rugtas gestopt en wilde zonder af te rekenen de winkel verlaten. Bij de uitgang van de winkel werd hij door winkelpersoneel hierop aangesproken. De politie heeft de verdachte, een 48-jarige inwoner uit Franeker aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Aangifte is gedaan door een 27-jarige inwoner uit Drachten.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Wanswert, Iedyk, woensdag 00.30 uur, 39-jarige automobilist uit Wanswert, 315 ug/l, rijverbod van twee uren.
Zwaagwesteinde, Voorstraat, woensdag 01.40 uur, 33-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde, 575 ug/l, rijverbod van zes uren en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.
Leeuwarden, Eikenstraat, woensdag 02.30 uur, 26-jarige automobilist uit Leeuwarden, 330 ug/l, rijverbod van twee uur. Leeuwarden, Groningerstraatweg, dinsdag 21.20 uur, 35-jarige automobilist uit Leeuwarden, 695 ug/l. De automobilist uit Leeuwarden was tegen een drietal autos op de Groningerstraat aangereden. Hierbij raakten zowel de auto van de 35-jarige Leeuwarder als de drie autos die stonden geparkeerd aan de Groningerstraatweg beschadigd. Toen de auto van de 35-jarige Leeuwarder zou worden weggesleept kwam hij zich melden bij de ter plaatse gekomen agenten. De man werd aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten. Op het bureau bleek het rijbewijs van de man al te zijn ingevorderd omdat hij al eens eerder was aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Harlingen: fietsster ernstig gewond naar aanrijding Een 12-jarige fietsster uit Harlingen is gisteravond om 20.30 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Stationsweg. De fietsster kwam vanaf de Singel en wilde de Stationsweg oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Harlingen. De man, die vanuit de richting van de Kimswerderweg kwam, kon het meisje niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het meisje werd met ernstig letsel overgebracht naar het MCL Zuid in Leeuwarden waarna ze direct werd overgebracht naar het AZG in Groningen. Het bureau ongevallenanalyse van de Friese politie stelt een onderzoek in.

Harlingen: woningbrand
Een benedenverdieping van een woning aan de Barend Visserstraat is vannacht om 03.15 uur volledig uitgebrand. De brand is vermoedelijk in de woonkamer ontstaan. De drie bewoners bleven ongedeerd. Het betrof een 43-jarige vrouw en twee jongens van 10 en 11 jaar. De naast liggende woningen liepen rookschade op. De technische recherche zal een onderzoek in stellen.