Politie Groningen

Persberichten woensdag 10 december 2003

Provincie Groningen, 10-12-2003 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag in de stad twee snelheidscontroles gehouden. Op de Rijksweg controleerde de politie in de ochtenduren de snelheid van passerende voertuigen. Van de in totaal 1130 voertuigen reden 86 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Daarnaast controleerde de politie de snelheid op de Winsumerweg, de Provincialeweg N361. Hier passeerden 1087 voertuigen, waarvan 10 bestuurders in overtreding waren. De snelste rijder reed 114 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur.

Groningen: Stadjer met neppistool aangehouden
In een supermarkt op de Oosterhamriklaan heeft de politie dinsdagavond een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De Stadjer werd door personeelsleden van de supermarkt aangesproken, omdat hij een verdacht voorwerp bij zich zou dragen. Hierop pakten zij uit de broeksband van de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Het bleek om een nepwapen te gaan, die goed leek op een echt wapen. Het nepwapen werd in beslag genomen. De verdachte werd gehoord, waarna hij in vrijheid werd gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen (18) van scooter beroofd
Een 18-jarige jongen uit Groningen is dinsdagavond op de Bentismaheerd beroofd van zijn scooter. De jongen werd door vier onbekende mannen met geweld van zijn voertuig beroofd, waarna de straatrovers met de scooter het hazenpad kozen. De jongen deed aangifte bij de politie. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: politie houdt autokraker aan
De politie heeft dinsdagavond in de Clausstraat een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor auto-inbraak. Politieagenten zagen een hun bekende autokraker bij een auto staan en dat hij het voertuig opende. Op het moment dat hij de auto uitkwam, werd hij door de dienders ingerekend. Bij zijn aanhouding rolde een autoradio uit zijn kleding. In de kleding troffen de agenten een frontje van een autoradio aan. Beide voorwerpen werden in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden voor inbraak
In de Noorderbinnensingel heeft de politie dinsdagnacht een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De politie werd door een alerte burger gebeld dat in een bouwkeet werd ingebroken. De Stadjer werd vervolgens door politieagenten in de keet aangetroffen. Buiten de keet troffen de dienders enkele goederen aan, die afkomstig waren uit de keet. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: opgepakt voor afsteken vuurwerk
Een 17-jarige jongen uit Stadskanaal werd dinsdagmiddag op de Europalaan in zijn woonplaats betrapt op het afsteken van vuurwerk. Hij bleek een pakje rotjes bij zich te dragen. De jongen moest mee naar het bureau. Hij is aangemeld voor het ondergaan van een Halt straf.

Verkeerscontroles
In Leek en Grootegast dinsdag werd een gecombineerde gordel en bromfietscontrole gehouden. Op de Tolberterstraat in leek werden 20 bonnen en op de Bovenweg in Grootegast 10 bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een brommer bleek een te hoog vermogen te hebben. Ook was er nog een automobilist niet handsfree aan het bellen. Hij kreeg een bon. Op de Provincialeweg N360 bij Ten Boer werd dinsdag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1016 passerende voertuigen reden er 175 sneller dan 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 84 km per uur.

Niebert: te snelle proefrit op A7
Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de A7 bij Niebert liep een 53-jarige automobilist uit Franeker tegen de lamp. Zijn snelheid werd gemeten op 189 km per uur. De man verklaarde de auto geleend te hebben voor een proefritje en dat hij even wilde testen of de auto echt hard kon. Het rijbewijs van de Fries is ingevorderd.

Farmsum: rijden onder invloed
Een 39-jarige automobilist uit Delfzijl werd dinsdagochtend op de Nieuwstad in Farmsum betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man een promillage van 1.25. Verder bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.

Veendam: man (34) gepepperd bij aanhouding
Een 34-jarige man zonder vast verblijfplaats die nog door de politie werd gezocht voor een inbraak is dinsdag in Veendam aangehouden. Een buurtagent kwam de man tegen in de GH Streurmanstraat in Veendam wetende dat hij op verdenking van een inbraak in Veendam kon worden aangehouden. De man negeerde het bevel te blijven staan, pakte een mes en ging ervan door. Na een achtervolging te voet en het inzetten van pepperspray werd de verdachte in de Sannestraat overmeesterd. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

t Zandt: inbraak in brandweerkazerne
Bij de brandweerkazerne aan het Lissabonsepad in t Zandt werd dinsdag geconstateerd dat er ingebroken was. De dader(s) is/zijn binnen gekomen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de kazerne werden onder andere twee brandweerhelmen, portofoons, zaklampen en een kettingzaag ontvreemd. Het hele gebouw is onderzocht. De technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht.