Politie Amsterdam-Amstelland

Man slaat vitrine stuk
10-12-2003. Dinsdagochtend rond elf uur heeft een ongeveer 35-jarige man met een zwarte wollen muts in een winkel aan de Kamerlingh Onneslaan een aantal sieraden buitgemaakt. Hij sloeg met een steen het veiligheidsglas van een vitrine stuk waarna hij een plateau sieraden weggriste. Een medewerker van de winkel pakte hem nog vast, maar de dader wist zich los te rukken. Hij stapte op een brommer en reed weg in de richting van de Nobelweg.
Chaos op snelweg
10-12-2003. Dinsdagavond werden vier mannen in de leeftijd van 17 tot en met 30 jaar gearresteerd omdat zij een blokkade hadden opgericht op de snelweg en de verkeersveiligheid ernstig in gevaar hadden gebracht. Acht personen geheel in zwart gekleed en voorzien van bivakmutsen en fakkels, liepen de snelweg op. Toen het verkeer tot stilstand was gekomen door deze gevaarlijke actie deelden de mannen, die zeer dreigend overkwamen, folders uit. Veel automobilisten dachten met een overval te maken te hebben en belden 112. De politie maakte snel een eind aan de actie en kon vier demonstranten arresteren. Vier andere actievoerders ontkwamen in de ontstane chaos.
Motorrijder ontwijkt fietser maar valt zelf
10-12-2003. Dinsdagochtend kwam een 46-jarige motorrijder ten val op het Waterlooplein toen hij een overstekende fietser probeerde te ontwijken. De man werd met schouderletsel naar het ziekenhuis vervoerd.