Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/12)

Tilburg, 10 december 2003.

Agenten houden Rotterdammer met vals geld aan

TILBURG - In een postkantoor aan de Heyhoefpromenade hebben agenten gistermorgen om tien over halftien een 40-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wilde bij het postkantoor een geldstorting doen. Tussen de aangeboden bankbiljetten zat een vals briefje van 100 euro. Dat is door de agenten inbeslag genomen.

82-jarige vrouw wordt van haar tas beroofd

TILBURG - Aan de Antoon Coolenlaan is dinsdagmiddag tussen vijf en halfzes een 82-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. Daarin zat wat snoepgoed en 5 euro aan klein geld. De vrouw was te voet op weg naar huis toen zij een duw in haar rug kreeg en daardoor kwam te vallen. Hierbij liep de vrouw een zwaar gekneusde rechterarm en een kapotte knie op. Een onbekende man heeft, toen de vrouw op de grond lag, de tas van haar afgepakt. Na zijn daad vluchtte hij weg. De politie heeft met name voor senioren, die soms een kwetsbare groep in de samenleving vormen, speciaal voorlichtingsmateriaal ontworpen. Zo is er bijvoorbeeld de brochure Senioren en Veiligheid, waarin praktische tips staan vermeld op het gebied van veiliger wonen en leven, veiliger ov er straat, beveiliging van de woning, oplichters aan de deur, senioren en verkeer, aangifte doen en een lijst met belangrijke telefoonnummers onder andere de telefoonnummers die gebruikt kunnen worden voor het blokkeren van giro- en bankpas. Deze brochure is bij de politie te verkrijgen.

Agenten halen dronken Tilburger van de weg

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten vanmorgen om halfzes een 29-jarige Tilburger aangehouden nadat bij controle bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies de man iets meer dan 1.55 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 7 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Carel Bouman