Gemeente Ede

nummer 287 / Ede, 10 december 2003

Start sloop Hof van Gelderland

De sloop van winkelcentrum Hof van Gelderland in Ede-Centrum start woensdag 10 december. Het is de bedoeling dat de sloopwerkzaamheden eind januari 2004 zijn afgerond. De bouw van de nieuwe Hof van Gelderland begint waarschijnlijk in februari volgend jaar.

De VOF Hof van Gelderland, bestaande uit ING Vastgoed b.v. en Macéka Exploitatie b.v., heeft besloten met de sloop en de nieuwbouw te beginnen omdat er nu voldoende winkelruimte is verhuurd in de nieuwe Hof van Gelderland. Het college van burgemeester en wethouder van Ede en de Raad van Bestuur van QPark hebben eveneens besloten aan de VOF Hof van Gelderland opdracht te verlenen om de parkeergarage Markt te bouwen.

Op nadrukkelijk verzoek van de gemeente zullen de sloopwerkzaamheden vanaf de Markt worden uitgevoerd. Het winkelend publiek in de Grotestraat zal in de decembermaand weinig tot geen hinder ondervinden van het slopen. Ook de Torenstraat blijft in december toegankelijk en het parkeren op de Markt blijft deze maand ook nog mogelijk.

Als alles volgens plan verloopt, gaan de winkels in de nieuwe Hof van Gelderland en de parkeergarage in oktober 2005 open. De weekmarkt zal dan ook weer terugverplaatst worden naar de Markt.

Met de nieuwbouw van het winkelcentrum investeert de VOF Hof van Gelderland 50 miljoen euro in Ede Centrum. De gemeente en Q Park geven aan de VOF Hof van Gelderland opdracht de parkeergarage te realiseren, waarmee een investering van 8,8 miljoen euro is gemoeid. De inrichting van de openbare ruimte neemt de gemeente ook op zich. Dit gebeurt in het kader van het pleinenplan.