Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 246
Datum: 10 december 2003

Samenwerking milieuhandhaving wordt voortgezet

De samenwerkingsovereenkomst die 41 Friese handhavingsorganisaties in december 1999 hebben ondertekend krijgt gezien de bereikte resultaten een vervolg. De samenwerking die is vastgelegd in de Bestuursovereenkomst handhavingssamenwerking Milieuwetgeving in Fryslân is het afgelopen jaar geëvalueerd. Het Fries Milieu Overleg (FMO) waarin alle partijen samenkomen heeft deze evaluatie uitgevoerd. In haar vergadering van woensdag 10 december hebben de partijen ingestemd met het verlengen van de bestuursovereenkomst.

De evaluatie geeft aan dat de samenwerking op het gebied van de milieuhandhaving is verbeterd. Voorzitter Ton Baas van het Fries Milieu Overleg: "Een belangrijke winst omdat handhaving zich niets aantrekt van grenzen tussen gemeenten of organisaties. Daarom is het belangrijk dat wij de lijn voortzetten en de samenwerking concreter gaan invullen, onder andere door ons nu meer te gaan richten op de uitvoerende kant van het handhaven."

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de provincie Fryslân, telefoon 058 - 2925 735. Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl


---- --