Gemeente Emmen

Persbericht: ondertekening intentieverklaring OKE, VPBN en gemeente

10 december 2003

Op woensdag 10 december om 12.30 uur ondertekenen vertegenwoordigers van de gemeente Emmen, Ondernemerskring Emmen (OKE) en de Vereniging Parkmanagment Bargermeer-Noord een intentieverklaring. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis, kamer B259. De intentieverklaring komt voort uit het Masterplan Bahco en geeft de gemaakte afspraken weer tussen gemeente en ondernemers van het bedrijventerrein Bargermeer.

Eén van de hoofdthemas binnen het masterplan Bahco is het stimuleren van duurzame ontwikkeling. Binnen dit thema is het project Creeren van Duurzame Kwaliteit in uitvoering. Het streven hierbij is om te komen tot een parkmanagement organisatie, waar op basis van collectieve contracten schaalvoordelen bereikt kunnen worden. Hiervoor is uit de OKE de VPBN opgericht. Er zijn inmiddels een aantal werkgroepen vanuit het bedrijfsleven actief. Voor de verder uitvoering van het Bahco-traject is nu deze intentieverklaring opgesteld.

Intentieverklaring
Met de intentieovereenkomst Bahco komen partijen overeen:
- Zich in te spannen uitvoering te geven aan de actiepunten genoemd in het Bahco Masterplan.

- Activiteiten en acties worden besproken in de projectgroep Bahco.
- Collectieve acties zullen vanuit de projectgroep te besluitvorming worden voorgelegd aan de stuurgroep Bahco.

- De OKE zal zich inzetten voor het uitrollen van het project Creeren Duurzame Kwaliteit naar het Bargermeer-Zuid.

- De VBPN sluit raamcontracten af met aanbieders van producten en diensten. Een deel van de collectieve besparingen zal gebruikt worden om parkmanagement initiatieven uit te werken en het verder versterken van duurzame ontwikkelingen.

Ledenvergadering VPBN
Met deze intentieovereenkomst wordt een belangrijke stap gezet. Een andere voor de VBPN belangrijke stap is de ledenvergadering van 16 december aanstaande. Daar zal de vereniging verantwoording moeten afleggen aan haar leden voor de activiteiten die ze in het afgelopen jaar heeft ontplooid. De werkgroepen presenteren de resultaten van de afgesloten collectieve contracten. Ondernemers zullen door deze contracten forse besparingen op hun inkoop behalen. De contracten betreffen o.a. afval, beveiliging, telecom.

Bahco
Het bedrijventerrein Bargermeer is het grootste en belangrijkste bedrijventerrein in Noord-Nederland en één van de belangrijkste economische dragers van de gemeente Emmen. Het terrein is echter deels verouderd en voldoet niet meer volledig aan de eisen van deze tijd. Onder de werktitel Bahco (Bargermeer Herstructureren Collectief Ondernemen) is een herstructureringsprogramma opgezet. De vier hoofdthemas zijn onder meer het stimuleren van de werkgelegenheid, diversificatie van de bedrijvigheid, verbeteren vestigingscondities en duurzame ontwikkeling. Het masterplan Bahco is eind vorig jaar door de gemeenteraad als kader voor verdere ontwikkeling vastgesteld.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen