Gemeente Nijmegen

Persbericht
Stichting Nijmegen 2000 jaar

Nijmegen, 10 december 2003

Han Weijers trekt werkorganisatie Stichting Nijmegen 2000 jaar

Het bestuur van de Stichting Nijmegen 2000 jaar heeft Han Weijers bereid gevonden de komende 2 jaar als directeur de werkorganisatie van de stichting te leiden. Han Weijers is directeur van Exploitatie maatschappij De Goffert B.V. (Stadion De Goffert, Multifunctioneel sportcomplex De Eendracht). De werkorganisatie gaat direct na de jaarwisseling van start en heeft als taak de viering van Nijmegen 2000 jaar in 2005 voor te bereiden en te laten uitvoeren. De werkorganisatie krijgt een kleine maar slagvaardige personele bezetting.

De werkorganisatie krijgt een viertal taken: - het opstellen en voeren van regie over de activiteitenkalender - het ontwikkelen en uitvoeren van een communicatiecampagne - het faciliteren van projecten
- het genereren van subsidies en sponsorbijdragen

De werkorganisatie gaat de komende weken in samenwerking met het bureau Sold Out! de ingebrachte ideeën verder ordenen en sorteren. Vervolgens worden mensen en organisaties rond gelijksoortige ideeën en thema's bij elkaar gebracht om bondgenootschappen te smeden. In januari zal de stichting Nijmegen 2000 jaar duidelijkheid geven over de criteria op grond waarvan ideeën en projecten beoordeeld worden voor mogelijke organisatorische en eventuele financiële ondersteuning. Er is al een start gemaakt met het opladen van de activiteitenkalender.

De stichting Nijmegen 2000 jaar wil een eerste concept-programma op hoofdlijnen presenteren in februari a.s. De besprekingen over de huisvesting van de organisatie zijn in een afrondende fase.



Gemeente Nijmegen