1e persbericht van woensdag 10 december 2003

Eindhoven 10-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Dronken man aangehouden na belagen personeel

Een man van 33 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 19.15 uur aangehouden in een hotel aan de Aalsterweg. Hij had een aantal personeelsleden bedreigd met een mes en een kapotgeslagen flesje. Dat gebeurde nadat hij in de zaak een aantal flesjes frisdrank had gestolen. De personeelsleden konden de dronken man overmeesteren en overdragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Verdachte autodiefstal opgepakt

Op het Stationsplein is woensdagochtend rond 4.30 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen dat hij in een auto reed die in de nacht van maandag op dinsdag was weggehaald vanaf het Titanpad. Hij heeft bovendien geen rijbewijs en had inbrekersgereedschap bij zich. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Hennepkwekerij zonder planten ontdekt

In een woning aan de Wielantstraat is dinsdagmiddag rond 12.00 uur een hennepkwekerij zonder planten ontdekt. De apparatuur die op zolder stond, is in beslag genomen en vernietigd. In het huis waren drie mannen: de 39-jarige bewoner, een 26-jarige Eindhovenaar en een man van 30 jaar uit Leicester. Zij zijn alledrie aangehouden en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Man in gestolen auto aangehouden

Een 46-jarige man uit Eindhoven is woensdagochtend rond 3.00 uur aangehouden op de Plaggenstraat. Agenten zagen hem rijden in een auto die in Hilvarenbeek was gestolen. Toen ze de man aanhielden en naar zijn identiteitspapieren vroegen, liet hij een kopie zien van een rijbewijs dat op naam stond van iemand anders. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Renne zijn sieraden weggehaald. Dat gebeurde dinsdagavond tussen 18.15 en 23.15 uur. Aan de achterkant van het huis is een raam opengebroken, waarna de woning is doorzocht.

Helmond: Inbraak in vrachtwagens

In twee vrachtwagens op een bedrijfsterrein aan de Vossenbeemd is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Uit deze vrachtwagens werd een nog onbekend aantal dozen met onderdelen voor kinderstoeltjes weggenomen. Verder werden van zes vrachtwagens die op het bedrijfsterrein stonden de zeilen opgesneden. Voor zover bekend werd uit deze vrachtwagens niets weggenomen.

Helmond: Verlichtingscontrole

Op de Heeklaan, de Dorpsstraat, de Houtse Parallelweg, de Mierloseweg en op de Hoofdstraat is woensdagochtend een verlichtingscontrole gehouden van 6.00 tot 8.15 uur. In totaal werden 50 fietsers gecontroleerd. 13 kregen een bekeuring omdat ze zonder licht fietsten.

Asten: Verdachte aangehouden

Op de Kleine Heitrak is dinsdag rond 23.40 uur een 21-jarige inwoner van Asten aangehouden. De politie zag de man eerst op een snorfiets een bosperceel aan de Kleine Heitrak inrijden. Vervolgens kwam hij met een fiets weer uit het bosperceel rijden. De man werd hierop door de politie aangesproken maar kon geen duidelijke verklaring geven voor zijn gedrag. De snorfiets bleek niet verzekerd te zijn en met het framenummer bleek geknoeid te zijn. Uitgezocht wordt of de snorfiets van diefstal afkomstig is. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Riethoven: Motor gestolen

Uit een schuur aan de Heuvelweg is dinsdag een motor en een lasapparaat gestolen. De weggenomen motor betreft een meerkleurige KTM met het kenteken MF-XV-36. De dader kwam binnen door een toegangsdeur te vernielen.

Valkenswaard: Auto weggenomen na inbraak in woning

In een woning aan de Langveter is dinsdag tussen 17.30 en 20.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant open te breken. Uit de woning werden een LCD scherm, ongeveer 120 Euro en een dasspeld weggenomen. Ook werden de autosleutels weggepakt, waarmee vervolgens een donkerblauwe BMW 530 met het kenteken 05-DD-ZB werd weggenomen vanaf de oprit.

Veldhoven: Beeldschermen gestolen

Uit een gebouw aan de Rapportstraat zijn tussen dinsdag 19.45 uur en woensdag 7.45 uur vijf beeldschermen weggenomen. De dader kwam binnen door ruit te vernielen aan de zijkant van het pand.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Strijpsebaan is tussen dinsdag 10.00 uur en woensdag 00.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van een achterdeur te vernielen. Uit de woning werden een laptop, een armband en een tas met toiletspullen gestolen.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Piepenbrocklaan is dinsdag tussen 18.30 en 21.00 uur ingebroken. De dader brak een bovenlicht aan de achterkant van de woning open om binnen te komen. Voor zover bekend werden sieraden, geld, een flatscreen, twee fotocameras en een videocamera weggenomen.