Politie Zaanstreek-waterland



22:09 09-DEC-03
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Keukenbrand

In de keuken van een woning was brand ontstaan door oververhitting van een pan met vet. Ook viel de stroom uit in de woning. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een deel van het plafond werd verwijderd, maar daar werd geen vuur meer aangetroffen. Er ontstond veel roetschade in de keuken. Er werd niemand gewond.

22:37 09-DEC-03
LOC: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT

Agressieve man aangehouden

De politie heeft een 33-jarige man aangehouden, die zich in een hotel zeer agressief gedroeg. De man had aan de bar van het hotel gezeten samen met gasten van het hotel. Toen de gasten naar hun kamers waren vertrokken gedroeg de man zich agressief tegenover het personeel en weigerde het hotel te verlaten. Hij schold de gewaarschuwde agenten uit en verzette zich hevig toen deze hem wilden aanhouden. Ook in de auto op weg naar het bureau bleef de man zich verzetten en de agenten uitschelden. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Eén van de agenten raakte licht aan zijn oog gewond. Tegen de verdachte zal een proces-verbaal wegens lokaalvredebreuk en belediging worden opgemaakt.

08:19 10-DEC-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

Automobilist gewond na aanrijding door black-out

Een 65-jarige man uit Vianen, die een bestelauto bestuurde, werd met onbekende verwondingen naar het Sint Jan ziekenhuis in Hoorn overgebracht na een aanrijding. Het slachtoffer reed over de A7 in de richting van Zaandam toen hij onwel werd en het bewustzijn verloor. Daardoor raakte zijn bestelauto in een slip en kwam dwars over de weg te staan. Een hem achter op komende 43-jarige automobilist uit Hippolytushoef kon een aanrijding niet meer voorkomen, omdat de bestelauto beide rijbanen blokkeerde. Daarop reed hij in volle vaart tegen de linkerzijkant van de bestelauto. Beide auto's werden zwaar beschadigd.

09:15 10-DEC-03
LOC: ZUIDOOSTBEEMSTER, KRUISING ZUIDERWEG MET DE ZUIDDIJK
Aanrijding na inschattingsfout, automobiliste gewond
Een 36-jarige automobiliste uit Purmerend werd met pijn in haar schouders, borst en nek naar het Waterland ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer reed op de Zuiddijk komende uit de richting van Purmerend. Vanuit de Zuiderweg naderde een 29-jarige automobilist uit Beets, die veronderstelde dat de andere auto rechts af de Zuiderweg in zou gaan. Hij meende namelijk de rechter richtingaanwijzer van de auto van het slachtoffer te hebben zien knipperen. Dat bleek later niet het geval. Mogelijk dat de laagstaande zon hier een rol in heeft gespeeld. Daarom reed hij de kruising op, waarna een aanrijding met de andere auto ontstond. Omdat het slachtoffer meteen al klaagde over onder andere pijn in haar nek, werd geen risico genomen en knipte de brandweer het dak van haar auto af. De andere bestuurder werd niet gewond.

11:06 10-DEC-03
LOC: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT EN WORMERPLEIN
27 bonnen bij bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole van halfacht tot tien uur werden in totaal 22 bromfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 27 bekeuringen uitgedeeld. 13 daarvan werden uitgeschreven, omdat evenzoveel bromfietsen harder konden rijden dan 45 k/uur. Eén bromfiets was niet verzekerd en twee produceerden teveel geluid. Ook werden twee bestuurders opgeschreven omdat zij geen helm droegen. De overige bonnen betroffen diverse andere overtredingen. En passant werd een automobilist bekeurd, omdat hij zijn autoruiten niet ijsvrij had gemaakt.
11:41 10-DEC-03
LOC: ZAANDIJK, KRUISING PROV WEG ZAANDAM - CASTRICUM MET DE GUISWEG
Tankauto verliest cacaoboter
Een tankauto heeft op en nabij de kruising cacaoboter verloren, waardoor het wegdek glad werd. De opruimingswerkzaamheden hebben ongeveer twee uur inbeslaggenomen. Gedurende die tijd is het verkeer over één rijstrook geleid. Over de oorzaak van de lekkage is nog niets bekend.

11:58 10-DEC-03
LOC: OOSTZAAN, PIKPOTWEG
Ladderdief aangehouden
Bij de politie werd gemeld, dat een man met een ladder het sportpark in liep. Hij zou de ladder vermoedelijk hebben gestolen. Gewaarschuwde agenten troffen de man aan met de ladder. De man ontkende de ladder te hebben gestolen. Onderzoek leerde echter dat de man de ladder zonder toestemming in Oostzaan had weggenomen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-101203


15:00-16:30 09-DEC-03
MONNICKENDAM, BERNHARDLAAN
Geen bestuurders onder invloed
Zes agenten hielden dinsdagmiddag een alcoholcontrole op de Bernhardlaan in Monnickendam. Elf bestuurders moesten een blaastest doen, geen van hen had te diep in het glaasje gekeken.

08/09-DEC-03
ZAANSTREEK, DIVERSE WEGEN

Snelheidscontroles

Afgelopen dagen werden op diverse 70- en 80-km-wegen in de Zaanstreek op snelheid gecontroleerd. Dinsdagochtend en -middag vonden op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer (70 km per uur) en op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft (80 km per uur) controles plaats. In Wormerveer reed zeven procent van alle weggebruikers te hard en in Assendelft was het overtredingspercentage twee keer zo laag. Maandagmiddag werd op de Provincialeweg in Wijdewormer en, even verder, op de Leeghwaterweg in Zaandam gecontroleerd. Op beide plaatsen reden weinig bestuurders harder dan de toegestane 80 km per uur. Het overtredingspercentage bedroeg twee procent. Op alle wegen werden snelheden van rond de 100 km per uur gemeten.

09-DEC-03
MIDDENBEEMSTER, N244
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Weinig hardrijders

Op diverse wegen in Waterland en in de Beemster werden de afgelopen dagen snelheidscontroles gehouden. Op de N244 in de Midden-Beemster (100 km per uur) en de N247 in Broek in Waterland (80 km per uur) hield het overgrote deel van alle bestuurders zich aan de snelheid. De hoogste snelheid werd op de N244 gemeten en bedroeg 130 km per uur.
In Broek in Waterland was het aandeel overtredingen dinsdagmiddag drie procent en in de MiddenBeemster was het overtredingspercentage dinsdagavond twee keer zo laag.

EINDE


---- --