Time : 3:39:36 PM
Date : Wednesday, December 10, 2003
Sender Name: Kemin Pharma Europe

Kemin Pharma en USAMIIRD werken samen aan een screeningsprogramma om molecules die actief zijn tegen SARS en pokken te identificeren

(Herentals) Kemin Pharma kondigt aan dat zij een
samenwerkingsovereenkomst met USAMIIRD (US Army Medical Research Institute for Infectuous Diseases) gesloten hebben. Deze overeenkomst werd getekend in oktober 2003 en zij zal ertoe leiden dat USAMIIRD Kemin Pharma's bibliotheek van op suikerstructuur gebaseerde molecules zal screenen om na te gaan of deze molecules werkzaam zijn tegen SARS en pokken.

"Kemin Pharma heeft een bibliotheek van gepatenteerde, op suikerstructuur gebaseerde, bicyclische molecules ontwikkeld" zegt Dr. Benedikt Sas, General Manager van Kemin Pharma. "Onze interne screenings hebben verschillende nieuwe, uiterst actieve en selectieve molecules tegen het cytomegalovirus (CMV), hepatitis C (HCV) en herpes simplex (HSV) aan het licht gebracht". "Door de samenwerking met USAMIIRD zullen onze nieuwe molecules ook gescreened worden tegen twee bijkomende ziektes die wereldwijd verregaande gevolgen kunnen hebben" voegde hij er nog aan toe.

USAMIIRD bevindt zich in Fort Detrick in de Amerikaanse staat Maryland. Het is het toonaangevende laboratorium voor de medische aspecten van biologische oorlogvoering van het ministerie van defensie. Hoewel hun eerste opdracht bestaat uit het beschermen van de Amerikaanse soldaten, hebben zij toch een onderzoeksprogramma waar de ganse maatschappij baat bij heeft. USAMIIRD doet onderzoek naar natuurlijk voorkomende infectieziektes die een gevaar vormen voor de maatschappij. Hun onderzoekers dragen bij aan de bevordering van de wetenschappelijke kennis en zij werken samen met Centers for Disease Control and Prevention en met de World Health Organisation (WHO).

Kemin Pharma werd opgericht in januari 2001, als een private, onafhankelijke dochteronderneming van Kemin Industries Inc. Hun missie bestaat uit het ontwikkelen van nieuwe, unieke, antimicrobiële compounds die zowel actief zijn tegen bacteriën, virussen, schimmels alsook tegen protozoa, die een aanzienlijke medische behoefte in gans de wereld vertegenwoordigen. Door een gepatenteerd pre-screening programma is het onderzoek van Kemin Pharma voornamelijk toegespitst op compounds die verondersteld worden een hoge slaagkans te hebben, een strategie die al resultaten opgeleverd heeft voor de firma. Sinds haar ontstaan, bijna 3 jaar geleden, zijn de onderzoekers er al in geslaagd om verschillende actieve producten te identificeren. Zes van deze moleculen bevinden zich momenteel in de preklinische onderzoeksfase, en 1 product bevindt zich reeds in het stadium van klinische fase II onderzoeken. Kemin Industries Inc. heeft al 40 jaar ervaring met het identificeren van unieke compounds en deze te ontwikkelen volgens strikte wettelijke vereisten om ze daarna te lanceren voor humane en dierlijke toepassingen.

Contact: Dr. Benedikt Sas
General Manager
Kemin Pharma Europe
Atealaan 4H
B-2200 Herentals
Tel. 014.36.91.60
Fax: 014.36.91.68
email: Benedikt.Sas@keminpharma.be