Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

10 december 2003

Benoemingen universiteitshoogleraren en dean University College Utrecht

Prof.dr. G. van Koten, prof.dr. P.T. van der Veer en prof.dr. W.A. Wagenaar zijn door het college van bestuur met ingang van 1 februari 2004 benoemd tot universiteitshoogleraar bij de Universiteit Utrecht. Prof.dr. J.E.J.M. van Himbergen is per 1 februari door het college van bestuur benoemd tot nieuwe dean van University College Utrecht.

Universiteitshoogleraren
Gerard van Koten (1942) is en blijft hoogleraar organische synthese en voorzitter van het bestuur van de bèta-federatie, het samenwerkingsverband van de Utrechtse bèta-faculteiten. Hij was onder meer wetenschappelijk directeur van de nationale onderzoekschool in de katalyse en voorzitter van de OC&W commissie vernieuwing scheikunde onderwijs HAVO/VWO. Peter van der Veer (1953) is op dit moment hoogleraar comparative religion aan de Universiteit van Amsterdam en was onder meer decaan van de Amsterdam School for Social Science Research.
Willem Albert Wagenaar (1941) is dean University College Utrecht (0,6 fte). Deze functie legt hij als gevolg van zijn benoeming tot universiteitshoogleraar neer. Wagenaar was eerder onder meer rector magnificus van de Universiteit Leiden.
De drie nieuwe universiteitshoogleraren zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Eerder zijn in Utrecht tot universiteitshoogleraar benoemd prof.dr. Frits van Oostrom, prof.dr. Paul Schnabel en prof.dr. Herman Philipse.

Dean University College Utrecht
Prof.dr. J.E.J.M. van Himbergen is per 1 februari door het college van bestuur benoemd tot nieuwe dean van University College Utrecht, als opvolger van prof.dr. W.A. Wagenaar. Hans van Himbergen (1948) is hoogleraar theoretische natuurkunde en dean international graduate studies aan de Universiteit Utrecht. Hij is intensief betrokken bij onderwijsvernieuwingen binnen de Universiteit Utrecht.

Nadere informatie
Joop Kessels, woordvoerder Universiteit Utrecht, (030) 253 44 77, j.kessels@usp.uu.nl

www.uu.nl/nieuws