Politie Midden- en West Brabant

Politie maakt snel einde aan dreigende situatie Verdiplein

Tilburg, 10 december 2003.

Tilburger opgepakt voor bedreigingen

TILBURG - Met de aanhouding van een 36-jarige Tilburger, de man werd vanmorgen rond halfacht aangehouden in zijn woning aan de Kapelmeesterlaan, heeft het politieteam Tilburg Noord, snel een einde gemaakt aan een dreigende situatie, die was ontstaan aan het Verdiplein in Tilburg Noord.

De Tilburger wordt ervan verdacht dat hij afgelopen maandagavond rond tien uur, de eigenaar van een shoarmazaak aan dit plein heeft bedreigd. Met een jerrycan benzine, besprenkelde de Tilburger het meubilair en de vloer van deze eetgelegenheid en dreigde hij de boel in brand te zullen steken. Verder vernielde de verdachte het interieur van deze zaak door met een barkruk te gooien. Bovendien werd gezien dat de Tilburger een vuurwapen bij zich had.

De politie van Tilburg Noord heeft deze bedreiging hoog opgenomen, zeker na de gebeurtenissen van afgelopen zomer, waarbij het imago van het Verdiplein een behoorlijke deuk opliep. Nu het imago, mede door de inspanningen van de partners in veiligheid zoals de gemeente, de politie en justitie weer een beter aanzien krijgt, past een adequate aanpak van dit soort incidenten.

Bron: Carel Bouman