Boekhouding in beslaggenomen

Berlicum 10-12-2003 - .

Boekhouding in beslaggenomen

Dinsdag 9 december 2003, hebben medewerkers van de Centrale Recherche van de Politie Brabant Noord, onder leiding van het Openbaar Ministerie te s-Hertogenbosch, zoekingen verricht in Berlicum. In een bedrijfspand van een autohandelaar werd de boekhouding inbeslaggenomen. Verder werd een doorzoeking verricht in de woning van de eigenaar van het bedrijf te Berlicum. Bij zijn administratiekantoor in Dinteloord werden ook stukken in beslag genomen.

Tegelijkertijd werd door de Belgische politie de administratie van een autobedrijf in Loenhout, net over de grens in Belgie, in beslag genomen. Via deze zakenpartner van de Berlicumse autohandelaar werden grotere hoeveelheden autos uitgevoerd naar Oosteuropese landen.

Aanleiding voor de inbeslagnemingen is het vermoeden dat via het bedrijf van de Berlicumse ondernemer grote bedragen worden witgewassen, onder andere door gebruik te maken van zijn Belgische contacten. Onderzoek van de administratie moet uitwijzen of dit vermoeden juist is.

In afwachting van de resultaten van het onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan. Er zijn geen aanhoudingen verricht.