Gemeente Breda

Persberichten

10-12-2003

Breda deelt in gestegen kosten kinderopvang

De gemeente Breda heeft besloten in 2004 eenmalig ouders tegemoet te komen in de stijgende kosten voor kinderopvang. Voor dat jaar zouden de kinderopvangkosten met 7 tot 11% toenemen. De gemeente vindt deze prijsstijging te hoog voor ouders. Daarom heeft zij besloten komend jaar de kosten te delen. Op deze manier worden de kosten voor de ouders slechts 4,5% hoger.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in november 2003 het nieuwe advies voor de ouderbijdragen kinderopvang gepubliceerd. Dit is een advies van het Rijk aan ouders, werkgevers en gemeenten over de financiële bijdragen van ouders aan de kinderopvang. De gemeente Breda nam dit in voorgaande jaren altijd zonder wijzigingen over. Wat betreft 2004 past de gemeente Breda het voorstel voor het eerst aan. Zij neemt eenmalig 45.000 euro voor haar rekening.

Voor het jaar 2005 hangt de hoogte van de ouderbijdrage af van de nieuwe Wet Basisvoorziening Kinderopvang. Als deze wet doorgang vindt, dan ligt de verantwoordelijkheid van de financiering van kinderopvang niet langer bij gemeenten, maar bij het Rijk.

Breda, 10 december 2003