Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2003-271

Den Haag, 10 december 2003

Grote Financiën Prijs 2003 voor fiscale scriptie Ramon Dolfin

De Grote Financiën Prijs 2003 (GFP) is gewonnen door Ramon Dolfin. Hij ontving vanmiddag in Den Haag uit handen van staatssecretaris Wijn van Financiën een bedrag van ¤ 5.000 en het GFP-kunstwerk voor zijn scriptie "Het faciliëren van een interne reorganisatie in de vennootschapsbelasting". Dolfin onderzocht hierin welke fiscale faciliteiten meer of minder geschikt zijn voor een interne reorganisatie in de vennootschapsbelasting.

Jeroen de Joode ontving de tweede prijs voor zijn scriptie "European Security of Gas Supply and the Russian Gas Market: "Is Europe selling the hide before the bear is caught". De Joode keek naar gevolgen van een toekomstige uitputting van de Europese gasmarkt en de gevolgen van het aanboren van Russische gasreserves.

Op de derde plaats eindigde Agnes van Zundert. In haar sciptie "A Single Market in Health Care" beschreef zij de kansen en bedreigingen die Europe en het Europese recht vormen voor de zorg.

Eervolle vermeldingen waren er voor Matthijs Wildenbeest en Nadia Djebali.

De scripties werden beoordeeld door een jury onder leiding van Marieke van Hilten op de criteria: beleidsrelevantie, uitdrukkingsvaardigheid, analytisch niveau en originaliteit. Jaarlijks daagt het ministerie van Financiën studenten uit om deel te nemen aan de Grote Financiën Prijs en een scriptie te schrijven over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. Dit jaar leverden 43 mededingers hun gedachtegang in.

Met de Grote Financiën Prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attenderen op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven minister, staatssecretaris en topambtenaren van het ministerie van Financiën op diverse universiteiten gastcolleges. Inzendingen voor de Grote Financiën Prijs 2004 moeten voor 1 september 2004 bij Financiën binnen zijn.

Meer informatie over deelname aan de GFP:
http://www.minfin.nl/GFP
en de tekst van het jury rapport :
http://www.minfin.nl/JuryrapportGFP2003.doc.