Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Ziektekostenpremies stijgen in 2004 gemiddeld 6 tot 10%

Consument kan besparen op de premie door de polis te vergelijken

Amsterdam, 10 december 2003 - Vergelijkingssite Geencentteveel.nl, gespecialiseerd in het vergelijken van verzekeringen en financiële producten, waarschuwt voor de stijging van de ziektekosten premies per 1 januari 2004. In de loop van deze maand ontvangen alle verzekerden een brief van hun verzekeringsmaatschappij met daarin de aankondiging van de verhoging van de premies met ingang van het nieuwe jaar. De prijsstijging is gemiddeld 8%. De ene maatschappij zal de premies met 6% verhogen, de ander met 10%. De stijging geldt voor zowel de ziekenfondsverzekerden als de particuliere verzekerden.

De consument kan besparen op zijn of haar ziektekostenpremies, door op de site van Geencentteveel.nl de verschillende maatschappijen en dekkingen te vergelijken.
De vergelijkingsservice van de site is niet uniek. Wat wel uniek is, is dat Geencentteveel.nl een internetkorting geeft.
Verzekerden die van maatschappij willen wisselen of bij dezelfde willen blijven maar hun polis oversluiten, ontvangen deze korting. De internetkorting is gemiddeld 5%. Als de consument wisselt van maatschappij en daarbovenop nog eens de internetkorting ontvangt, kan de besparing oplopen tot wel 25%.
De bezoeker van de site krijgt door het invullen van een simpel formulier het complete overzicht van maatschappijen zien. Op basis hiervan kan de consument een verantwoorde keuze maken en op eenvoudige wijze een offerte aanvragen. Het aanvraagproces is volledige geautomatiseerd en de offerte is uiteraard vrijblijvend.

Binnenkort zal naast het vergelijken van polisvoorwaarden en de prijs ook een score per verzekeraar worden opgenomen (van goed tot slecht) op het gebied van serviceverlening, snelheid van uitbetaling en telefonische bereikbaarheid.

'De verzekeringsmaatschappijen komen pas heel laat met de informatie over de prijsstijgingen', aldus Egbert van de Coevering van Geencentteveel.nl. 'De premies worden aanzienlijk duurder in 2004, maar er valt op te besparen door goed naar de huidige polis te kijken en deze te vergelijken met andere maatschappijen. Juist door de internetkorting kan de consument alsnog minder geld kwijt zijn voor zijn ziektekosten, ondanks de stijgende premies'.

Over Geencentteveel.nl
Geencentteveel.nl. is in 1999 opgericht door drie partners. Het bedrijf is onafhankelijk en niet gebonden aan een verzekeringsmaatschappij of bankinstelling. De site was de eerste vergelijkingssite voor verzekeringspremies op internet.
De bezoeker kan 20 schadeverzekeringsproducten vergelijken, maar ook lijfrentes, inkomensverzekeringen, hypotheken en koopsommen. In de vergelijking wordt duidelijk weergegeven welke producten en maatschappijen worden meegenomen. Niet alleen de prijs wordt vergeleken maar ook de voorwaarden.
Voor de meest geraadpleegde verzekeringen heeft Geencentteveel.nl een overzicht gemaakt: de top 15 goedkoopste autoverzekeringen en de top 12 meest gekozen eigen risico's voor ziektekostenverzekeringen. Het bedrijf werkt samen met een aantal gespecialiseerde partners, waaronder Comoditas (voor schadeverzekeringen) en SEZ (voor zorgverzekeringen). SEZ is o.a. bekend door de Makro-polis en de Geweld en Agressie dekking in de onderwijssector.