Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
83

Directie:
voorlichting

10-12-2003

Status:
informatie

Directeur-Generaal Riezenkamp vertrekt bij OCW

Directeur-Generaal drs. Jan Riezenkamp (1944) vertrekt per 1 januari 2004 bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij beëindigt hiermee zijn ambtelijke loopbaan bij de rijksoverheid. Op verzoek van de minister van OCW blijft hij lid (en vice voorzitter) van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds.

Riezenkamp begon zijn ambtelijke loopbaan in 1982 als plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij het toenmalige ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappij (CRM). Kort daarna werd hij Directeur-Generaal Culturele Zaken bij het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (WVC) en vanaf 1994 bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. In die hoedanigheid was hij ambtelijk onder meer betrokken bij de totstandkoming van de kunstennota (later cultuurnota) en de verzelfstandiging van de Rijksmusea.

Vanaf 1998 tot 2002 was Riezenkamp Directeur-Generaal Cultuur en Arbeidsvoorwaarden, verantwoordelijk voor afspraken in het kader van de CAO voor onderwijspersoneel. Het afgelopen jaar was hij als DG verantwoordelijk voor de portefeuille Arbeidsmarkt en Economie.

Riezenkamp, afgestudeerd fiscaal bedrijfseconoom, begon zijn loopbaan als belastingadviseur bij Moret. Daarna was hij twaalf jaar lid van de gemeenteraad van Rotterdam, waarvan bijna een decennium als wethouder met de portefeuilles Financiën, Kunstzaken, Personeels- en Organisatiezaken en Haven- en Economische Aangelegenheden.

Ministerie van OCW
Rijnstraat 50
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag
T: 070 412 34 56
F: 070 412 34 50
E: info@minocw.nl