Gemeente Moerdijk


Provincie draagt zevenbergseweg over aan de gemeente

De provincie wil de N285 aan de gemeente Moerdijk overdragen met een overdrachtsvergoeding van 664.000,- . Met dit bedrag kan de gemeente de weg in een goede staat van onderhoud brengen en duurzaam veilig maken.

In het gemeentelijk verkeersveiligheidsplan is het weggedeelte tussen Klundert en de Zuidelijke Randweg aangewezen als "Erftoegangsweg". De weg heeft geen regionale verkeersfunctie en fungeert slechts als toegangsweg voor Klundert. De meeste ongevallen op deze weg gebeuren bij de komgrens van Klundert, op de kruisingen en in de flauwe bocht. Het trieste dieptepunt in het aantal ongelukken ligt op de kruising met de Zuidelijke Randweg.

De provincie ziet de realisering van de rotonde Zuidelijke Randweg als een goed moment om het weggedeelte aan de gemeente over te dragen. De vergoeding die de provincie biedt, wordt onder andere gebruikt om van de weg een 60 kilometerweg te maken. Daarnaast wordt met het geld het weggedeelte in goede staat van onderhoud gebracht en de post onderhoud wegen aangevuld.

Het college is vanmorgen akkoord gegaan met het voorstel en adviseert de gemeenteraad in te stemmen met de overdracht.