Gemeente Moerdijk


AANLEG DRUKRIOLERING VOOR DRIE EXTRA PANDEN IN STANDDAARBUITEN

De gemeente legt op korte termijn voor drie extra panden in Standdaarbuiten een drukriolering aan. Het gaat hier om de percelen Sluissedijk 7A en 9 en Barlaaksedijk 1. Dit is een wijziging ten opzichte van de eerdere beslissing tot ontheffing van aansluiting.

Halverwege 2003 verleende Gedeputeerde Staten de gemeente Moerdijk ontheffing voor de aanleg van riolering voor 583 panden in het buitengebied. De panden Sluissedijk 9 en Barlaaksedijk 1 maakten deel uit van de ontheffing. De reden hiervoor was dat de aanlegkosten voor de riolering hoger waren dan het omslagbedrag (het maximale bedrag dat per aansluiting uitgegeven mag worden) dat door de provincie was vastgesteld.

Door de komst van een nieuwe woning met bedrijfsruimte aan de Sluissedijk 7A worden de totale kosten door 3 panden gedeeld en blijven de kosten per aansluiting wel onder het omslagbedrag. Hierdoor is de gemeente verplicht tot de aanleg van riolering. Een gedeelte van de totale kosten wordt door de bewoners aan de gemeente terugbetaald in de vorm van een eigen bijdrage. De resterende kosten worden ten laste gelegd van het gemeentelijk rioleringsplan. Er wordt zo snel mogelijk met de werkzaamheden begonnen.