Fontys




woensdag 10 december 2003

Nieuwe directeur bij Fontys Academie Architectuur en Stedebouw

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft dr. ir. Marc Glaudemans per 1 februari 2004 benoemd tot directeur van Fontys Academie Architectuur en Stedebouw in Tilburg.

Na zijn studie Bouwkunde promoveerde Marc Glaudemans (33) aan de Technische Universiteit Eindhoven op het proefschrift `Amsterdams Arcadia. De ontdekking van het achterland'. Sinds 2000 is hij in Eindhoven universitair docent Architectonisch Ontwerpen en Architectuurtheorie. Daarnaast is hij voorzitter van de Capaciteitsgroep Architectuur en programmaleider binnen het onderzoeksprogramma RAUM (Research in Architecture, Urbanism & Management). Sinds 2002 verzorgt hij colleges Architectuurtheorie aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. In 2001 heeft Marc Glaudemans een onderzoeks- en adviesbureau opgericht: AERO Architectuur en Ruimtelijke Ordening (www.aero-online.nl). Via dit bureau vertaalt hij zijn kennis en ervaring met ruimtelijk onderzoek in `laboratoriumcondities' (de universiteit) in oplossingen en strategieën voor architectonische en stedelijke vraagstukken in de praktijk.

Marc Glaudemans is Lid van de Commissie Ruimtelijke Ordening van het Bureau Samenwerkende Kamers van Koophandel Noord-Brabant, een provinciaal adviesorgaan voor ruimtelijk ordeningsbeleid in Noord-Brabant. Verder is hij extern referent bij de Vaste Commissie voor Wetenschap van de Technische Universiteit Delft. Marc Glaudemans heeft vele wetenschappelijke publicaties en lezingen op zijn naam staan.