Gemeente Westervoort

Geboren!
Op 2 december 2003 is geboren: Thomas, zoon van D. de Keijzer en J.W. Meijers.
Vergaderingen
Gemeenteraad
Woensdag 17 december 2003, aanvang 20.00 uur, vindt de openbare gemeentehuis. De volgende onderwerpen zullen onder andere worden besproken:

* Aangaan van een overeenkomst inzake de bodemsanering van de voormalige stortplaats Westervoort en de financiering van de kosten daarvan (financieringsovereenkomst).

Commissie Leefmilieu

Dinsdag 16 december 2003, aanvang 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De volgende onderwerpen zullen onder andere worden besproken:

* Definitief concept welstandsnota met sneltoetscriteria. Communicatietraject/ aanpassing startnotitie.
* Sanering Stort

De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de tervisiekamer van het gemeentehuis.

Aanvragen & vergunningen

Bouwaanvragen:

* Van der Hoevensstraat 106, plaatsen twee dakkapellen
* De Twee Roeden 10, plaatsen erfafscheiding
* Brouwerslaan 4, plaatsen tribune

* Zuidelijke Parallelweg 56, aanbouwen bijkeuken

Reclameaanvraag:

* Het Vergun 24, plaatsen reclamebord

Verleende bouwvergunningen:

* Nieuwhof 22, bouwen garage

* 't Hoge Eind 9, oprichten carport

* Het Breiken 19, uitbreiden woning met praktijkruimte
* Heilweg 50, renoveren boerderij

* Klapstraat 213, veranderen winkel/woning in woning
* Mosterdhof 272, uitbreiden woning
bekendmakingen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531.
Overige verleende vergunningen
Kapvergunning Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten onderstaande kapvergunningen te verlenen voor:
* Waemelslant voor nr. 34, voor het kappen van 1 Hazelaar. Inritvergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten onderstaande inritverguning te verlenen voor:

* Broekstraat nummer 2.
Heeft u bezwaar? Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Hiervoor moet u griffierecht betalen. De griffier van de rechtbank kan u over deze kosten informeren.

Geef Westervoort een gezicht ...........

De jaarwisseling komt al weer in zicht en zo ook de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Deze wordt gehouden op zaterdag 3 januari van 16.30 uur tot 18.00 uur. Ieder jaar staat de receptie in het teken van een thema. Het thema van dit jaar is:

GEEF WESTERVOORT EEN GEZICHT.

OPROEP: De gemeente roept u als inwoner op om een foto in te zenden waarvan u vindt dat dat het gezicht van Westervoort is. Dit kan een foto zijn van een bepaalde
omgeving/vergezicht/bouwwerk/natuurfoto/kunstwerk, een gezicht van iemand of een gebeurtenis in Westervoort. De foto kunt u op de volgende manieren aanleveren: 1. Door middel van inzending via de post. Zet op de achterkant uw naam en adres en geef aan waarom volgens u deze foto het gezicht van Westervoort is. U krijgt uw foto medio januari weer teruggestuurd. 2. Door middel van e-mail. Geef in uw e-mailbericht aan uw naam en adres en geef aan waarom volgens u deze foto het gezicht van Westervoort is.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden alle foto's tentoongesteld. Door een nog te vormen jury worden vijf foto's geselecteerd. Deze foto's worden onderdeel van het Burgerjaarverslag 2003. De uiterste inleverdatum van de foto's is 22 december a.s. Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie.
Provincie: Verkeer en Milieu
Gelderland wil een provincie zijn waar het goed leven en werken is. Waar iedereen zich gemakkelijk en veilig kan verplaatsen. Waar het milieu gezond is, voor mens en natuur. Ook in de toekomst. Op dit moment ontwikkelt de provincie nieuw beleid voor het verkeer en milieu in Gelderland. Dit beleid staat in twee plannen, Provinciaal Verkeer en Vervoer Plan, PVVP 2 en het Gelders Milieuplan, GMP 3. Beide zijn nu in ontwerp klaar. Voordat de Gelderse politiek hierover een beslissing neemt wil ze graag uw mening horen. Wij nodigen u uit om uw reactie te geven.

Het wordt steeds drukker op de weg, ook in Gelderland. Of u nu met een vrachtauto rijdt of deelneemt aan het dagelijkse woon-werkverkeer. Steden zijn moeilijk te bereiken en ook de verkeersveiligheid blijft een probleem: nog altijd vallen er te veel slachtoffers in het verkeer. En het verkeer zorgt voor overlast voor mens en natuur. Denk maar aan de uitlaatgassen en het lawaai. Toenemend geluid overstemt onze stiltegebieden. Wonen en werken zijn op diverse plaatsen naaste buren die elkaar hinderen. Het ontbreken van riolering levert vervuiling van sloten en beken op. Kortom vele problemen die met het PVVP 2 en GMP 3 worden aangepakt.

Plannen inzien
Vanaf 15 december kunt u de plannen tijdens kantooruren inzien in elk gemeentehuis van Gelderland en tussen 08.30 16.30 uur in de bibliotheek van het provinciehuis, Markt 11 in Arnhem, of op www.Gelderland.nl/omgevingsplannen.

Reacties
Van 15 december tot 15 februari 2004 kunt u uw reacties geven. Dat kan schriftelijk naar Provincie Gelderland, t.a.v. Inspraak Omgevingsplannen, Antwoordnummer 411, 6800 WC Arnhem of per email via Omgevingsplannen@prv.gelderland.nl of mondeling op de inspraakavond op 29 januari. Voor meer informatie kunt u terecht bij tel. 026 359 88 99 of e mail Omgevingsplannen@prv.gelderland.nl

Informatiebijeenkomsten
In januari zijn er in heel Gelderland Informatiebijeenkomsten. Elke bijeenkomst start om 19.00 uur met een informatiemarkt Om 20.00 presenteren gedeputeerde Verkeer Marijke Van Haaren en gedeputeerde Milieu Henk Aalderink de beide plannen. De avonden zijn op:

7 januari in Doetinchem, Restaurant Groeskamp 9 januari in Harderwijk, Best Western Hotel Baars 15 januari in Tiel, Gemeentehuis Tiel 19 januari inZutphen, IJsselpaviljoen 23 januari in Ede, De Reehorst 26 januari in Nijmegen, Triavium

Inspraakbijeenkomst
De Inspraakavond begint op 29 januari om 19.00 uur met een informatiemarkt, aansluitend kunt u mondeling uw mening geven. Huis de Provincie, Markt 11 in Arnhem

Omleiding lijnbussen

Op vrijdag 12 december a.s. wordt in de Kerkstraat vanaf Dorpsplein tot Dorpstraat een kerstmarkt gehouden.

In verband hiermee rijden de lijnbussen van het openbaar vervoer vanaf 12.00 uur via de Dorpspleinroute. Een tijdelijke halte wordt ingericht op Dorpsplein nabij de voormalige Rabobank.

Vanaf zaterdagmorgen rijden de bussen weer via de gebruikelijke route.

Voorontwerp bestemmingsplan de Leigraaf

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken in verband met het bepaalde in de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de algemene inspraakverordening gemeente Westervoort het volgende bekend.

In voorbereiding is een ontwerp van de 3e partiële herziening van het bestemmingsplan de Leigraaf. Deze herziening heeft tot doel een rotonde aan te leggen op het kruispunt Broeklanden-Rivierweg. Het voorontwerpplan ligt ten behoeve van de inspraak met ingang van 11 december 2003 gedurende vijf weken bij de afdeling Ruimte&Samenleving ter inzage. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak). Gedurende deze termijn is het mogelijk om schriftelijke inspraakreacties bij ons college in te dienen. Van de ingekomen inspraakreacties zal een verslag worden opgemaakt. Dit verslag wordt aan een ieder die aan de inspraak heeft deelgenomen toegezonden. Tevens wordt dit verslag ter inzage gelegd. Eerst na afloop van de inspraakprocedure en tijdens de officiële terinzageligging is het mogelijk om bedenkingen kenbaar te maken bij ons college. Dit zal afzonderlijk bekend worden gemaakt.

Vuurwerkoverlast

Afgelopen tijd stond er een stuk in deze krant over een bewoner uit de wijk Broeklanden die een actie is gestart tegen overlast van vuurwerk. Wij ondersteunen deze actie van harte en vinden het een goede zaak als bewoners overlastgevers aanspreken op hun gedrag. Als er daarnaast klachten zijn over vuurwerkoverlast kunnen deze gemeld worden aan de politie via 0900 - 8844 of via uw gebiedsagent. Aan de hand van meer meldingen stelt de politie vast of een bepaalde buurt meer last heeft dan andere. Daar wordt dan o.a. in de surveillance rekening mee gehouden. Illegale handel in vuurwerk kan ook gemeld worden bij de lijn 'meld misdaad anoniem' op 0800 - 7000.

Nieuwjaarsreceptie

Een nieuw jaar staat weer voor de deur en het is inmiddels een goede gewoonte geworden om elkaar aan het begin van het nieuwe jaar te ontmoeten om de contacten weer eens aan te halen en nieuwe relaties op te bouwen.

Voor het jaar 2004 is gekozen voor het thema "Geef Westervoort een gezicht". Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt hier op artistieke wijze aandacht aan besteed en inwoners van Westervoort laten door middel van foto's zien wat voor hen 'het gezicht van Westervoort' is.

Het gemeentebestuur nodigt u uit voor de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 3 januari 2004 van 16.30 uur tot 18.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij verheugen ons erop u te mogen ontmoeten op 3 januari a.s.

Schuldhulpverlening

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto; het zakgeld van de kinderen, de huur en alle mogelijke vaste lasten. Bij veel uitgaven staan we niet stil, omdat ze bijvoorbeeld automatisch worden afgeschreven, of omdat we steeds minder met contant geld betalen en steeds meer 'pinnen'. Of omdat we op afbetaling zaken kopen waar we op dat moment geen geld voor hebben. Tot we merken dat we meer uitgeven dan we binnenkrijgen. En dan hebben we een probleem.

En dan?

Op de afdeling Sociale Zaken en Arbeidsvoorziening van de gemeente Westervoort kunnen de budgetconsulenten u helpen met uw schuldensituatie die u zelfstandig niet meer kan overzien en oplossen. Naast een schuldenregeling kunt u bij de budgetconsulent terecht voor budgetadviezen, een ander woord voor het afstemmen van uw uitgaven op uw inkomen. Hierbij zet u, samen met de budgetconsulent, uw inkomsten en uitgaven op een rijtje. U krijgt hierbij een beter inzicht in uw bestedingen en zaken waar u eventueel op kunt bezuinigen.

Uw aanmelding:

Wanneer U een aanvraag wilt doen voor schuldhulpverlening en/of budgetadvies dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan telefonisch. U kunt zich hierbij richten tot de budgetconsulenten van de afdeling Sociale zaken en Arbeidsvoorziening van het gemeentehuis. Na uw aanmelding ontvangt u een inventarisatieformulier De budgetconsulenten zijn iedere werkdag van 09.00 tot 10.00 telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 026-3179361.