Gemeente Den Haag

december 2003
Gemeente gaat dertig jongerenwoningen in Scheveningen bouwen (9 december)

Het College van burgemeester en wethouders wil op voorstel van wethouder Stolte het voormalige terrein van Weighpack International BV aan de Haringstraat en Stevinstraat dertig woningen voor jongeren en vier eengezinswoningen bouwen. Een investering in deze lokatie moet de slaagkans voor jonge starters op een woning vergroten. Het project kost de gemeente in totaal 1,2 miljoen euro.

Het gemeentebestuur wil in jongerenwoningen investeren, omdat uit onderzoek is gebleken dat de slaagkans voor jonge starters op een woning in Scheveningen met één procent ver achter blijft bij het stedelijk gemiddelde van twaalf procent. De lokatie Haringstraat-Stevinstraat is aangewezen in het kader van het programma Goedkoop bouwen voor specifieke doelgroepen. Met dit project geeft het college invulling aan motie 05 van 19 oktober 2000 waarin de gemeenteraad stelde dat het voormalige stadsdeelkantoor aan de Duinstraat geschikt moest worden gemaakt voor jongerenhuisvesting. De locatie aan de Duinstraat biedt echter voorlopig nog onderdak aan de politie.

Hoewel het bedrijf Weighpack International B.V., een producent van hoogwaardige verpakkingsmachines in het bezit is van een vigerende milieuvergunning, worden de bedrijfsactiviteiten in de huidige woonomgeving als minder passend ervaren. Het bedrijf is inmiddels verhuisd naar haar nieuwe bedrijfspand in Zichtenburg.

Omwonenden zijn in februari van dit jaar schriftelijk geïnformeerd over de gemeentelijke plannen en zijn toen ook in de gelegenheid gesteld hierop te reageren. Naar aanleiding van de binnengekomen reacties heeft de gemeente haar plannen inhoudelijk aangepast. Deze gewijzigde plannen zijn op 20 november j.l. op een informatieavond toegelicht.

Woningcorporatie DuWo gaat het plan verder uitwerken in samenwerking met architect Jeroen Schippers. Zodra het ontwerp gereed is, wordt het aan de omwonenden gepresenteerd.