Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/12)

Oosterhout, woensdag 10 december 2003

Politie arresteert dronken automobilist
HANK: Op woensdag 10 december omstreeks 01.20 uur betrapte de politie een 50-jarige inwoner van Hank tijdens het rijden onder invloed van alcohol. De man werd bij een routinecontrole gecontroleerd op de Jachtsloot. De agenten arresteerden de man omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse. De uitslag bedroeg 320 ug/l. Hij kreeg meteen een geldboete opgelegd van en hij kreeg een rijverbod van zes uren.

Identiteit dodelijk slachtoffer bekend
WERKENDAM: Op vrijdag 5 december omstreeks 02.25 uur verongelukte een man dodelijk bij een eenzijdig verkeersongeval op de Bandijk. De auto was meteen na de aanrijding in brand gevlogen, waarbij het de bestuurder niet lukte om uit zijn auto te ontsnappen. Rechercheurs en een gerechtelijke arts zijn vanaf dat moment druk bezig geweest om de identiteit van het slachtoffer officieel vast te stellen. Dit onderzoek werd vertraagd en bemoeilijkt omdat het slachtoffer volledige verbrand was. Inmiddels is vast gesteld dat het om een 22-jarige man gaat, die woonachting is geweest in Gorinchem.

Opnieuw fietsers zonder licht op de bon
DONGEN: Op dinsdag 09 december en woensdag 10 december hield de Dongense politie op verschillende plaatsen in Dongen verlichtingscontroles. Zeventien fietsers kregen een boete voor het niet hebben van de juiste of geen verlichting. Een niet-werkend kop- of achterlicht op een (brom-) fiets levert een boete van 14,- op. Helemaal geen verlichting voeren op een (brom-) fiets kost de overtreder 23,- De politie blijft de komende weken streng controleren op het voeren van verlichting door de verschillende verkeersdeelnemers.

Inbraak woning
RIJEN: In de nacht van woensdag 10 december is er in een woning aan het Scholverbos ingebroken. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen
01.15 uur en 04.00 uur. De dief brak aan de achterzijde een deur open om de woning binnen te gaan. Er werd geld en bankpasjes weggenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Er werden geen bruikbare sporen aangetroffen.

Politie neemt circa 200 kilo verboden vuurwerk in beslag MADE: De politie heeft in Made circa 200 kilogram verboden consumenten vuurwerk in beslag genomen. Daarbij deden agenten doorzoekingen op drie locaties in Made en op een adres in Raamsdonksveer. Het verboden vuurwerk dat is aangetroffen betrof zogenaamde Widdowmakers, Chinese Rollen, Lawinepijlen en zware Flowerbeds. Een Flowerbed is gecompartimenteerd siervuurwerk. Het bestaat uit diverse kartonnen omhulsels (pijpjes), verbonden door middel van lont. In deze omhulsels zit een hoeveelheid kruit bedoeld voor licht-, rook- of geluidseffect of een combinatie hiervan. De inbeslaggenomen Flowerbeds waren van een zeer zwaar kaliber. De gebruiksaanwijzing gaf aan dat dit vuurwerk elektronisch ontstoken moest worden op een afstand van minimaal 100 meter. Ondeskundig gebruik kan levensgevaarlijk taferelen opleveren voor zowel degene die het vuurwerk afsteekt als de eventuele omstanders. In totaal zijn drie verdachten gearresteerd. Het gaat om een 21-jarige Verenaar en twee inwoners van Made, respectievelijk 17 en 18 jaar oud. De politie kwam de illegale vuurwerkopslag mede op het spoor door een anonieme tip bij de landelijke meldlijn Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. 0800-7000 is overigens een algemene meldlijn om allerlei soorten van misdaad anoniem te melden. De politie rechercheert verder aan de hand van de binnengekomen informatie.

Te snel langs de radar
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie controleerde op dinsdag 9 december en woensdag 10 december met een radarauto de snelheden van passerende weggebruikers in de gemeente Drimmelen.:
Locatie: Drimmelenseweg in Made (50 km/u)
Datum: dinsdag 9 december
Tijdstip: van 09.30 uur tot 12.30 uur
Aantal passanten: 500
Aantal overtreders: 16
Hoogste snelheid: 78 km/u

Locatie: Moerdijksweg in Terheijden (80 km/u)
Datum: dinsdag 9 december
Tijdstip: van 13.00 uur tot 16.30 uur
Aantal passanten: 489
Overtredingen: 48
Hoogste snelheid: 115 km/u

Locatie: Crullaan in Made (50 km/u)
Datum: woensdag 10 december
Tijdstip: van 13.25 uur tot 15.55 uur
Aantal passanten: 1239
Overtredingen: 33
Hoogste snelheid: 66 km/u
Bijzonderheid: een bromfietser met 63 km p/u.
Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Ramkraak audiozaak
WAALWIJK: In de nacht van woensdag 10 december, omstreeks 04.40 uur is er een ramkraak gepleegd bij winkel in de Grotestraat. Er ontstond veel daarbij veel schade aan de voorgevel van het pand. Uit de zaak werd een LCD beeldscherm weggenomen. Vanuit de etalage is ook audioapparatuur. De politie stelde een onderzoek in, waarbij zij sprak met een aantal getuigen. Deze getuigen hebben gezien dat er sprake was van drie daders die met een personenauto de voorgevel kapot reden. De politie rechercheert verder naar de identiteit van de nog onbekende daders.

Politie zet omgeving af na vondst chemische stof
OOSTERHOUT: Op woensdag 10 december ontstond enige beroering op de Visserijweg. Een passant had in de berm een soort enveloppe (20 x 20 cm) met poeder gevonden. De enveloppe was oranje van kleur en voorzien van een gevaarsaanduiding. Het bijbehorende gevarennummer gaf aan dat het om een giftige en dodelijke stof ging. Dit was reden voor de politie om de Visserijweg over een lengte van 50 meter af te zetten. Dit uit voorzorg en in afwachting van de brandweer. De brandweer heeft de chemische stof onderzocht, waarbij bleek dat de werkzame stof inmiddels uitgewerkt was. Uit verder onderzoek bleek dat in de enveloppe een zwaar bestrijdingsmiddel heeft gezeten. Dergelijke enveloppen worden gebruikt op invoercontainers waarin granen, pindas etc.worden vervoerd. De werkzame stof dient tijdens het vervoer als bestrijdingsmiddels tegen insecten en ongedierte. Vermoedelijk is de bewuste enveloppe van een container van een vrachtwagen gevallen.

Bron: Jeroen Steenmeijer