Ingezonden persbericht


Weesp, 10 december 2003

Icontact bouwt voor Keesing Reference Systems 's werelds grootste online database van identiteitsbewijzen en bankbiljetten

Unieke webapplicatie met informatie over identiteitsdocumenten en bankbiljetten

Keesing Reference Systems introduceerde onlangs een geheel vernieuwde versie van de website Documentchecker.com, 's werelds grootste online database om identiteitsdocumenten en bankbiljetten te verifiëren. De website, ontwikkeld door softwarehuis Icontact, bevat actuele detailinformatie over identiteitsdocumenten van meer dan 160 landen en bankbiljetten van meer dan 180 landen. Een abonnement op Documentchecker.com biedt aan iedereen alle gegevens (in woord en beeld) om snel vast te kunnen stellen of een aangeboden identiteitsdocument of bankbiljet echt is.

Aan het einde van het jaar 2002 bouwde Icontact voor Keesing Reference Systems de website Documentchecker.com, met als doel verificatie van beveiligde documenten zoals paspoorten en bankbiljetten te vereenvoudigen en te versnellen. Een jaar later blijkt het product een groot succes, want al meer dan 1860 medewerkers in verschillende branches, zoals banken, geldwisselkantoren, politie etc. maken dagelijks gebruik van Documentchecker.com. Door wetgeving worden steeds meer bedrijven verplicht om goed te verifiëren. Naast verplichting vanuit de wet realiseren steeds meer bedrijven dat goede verificatie financiële schade en schade aan het bedrijfsimago kan beperken.

In samenwerking met deze klanten, door de input van een professioneel redactieteam en in samenspraak met applicatiebouwer Icontact is Documentchecker.com aangescherpt en zijn de documentdatabases aanzienlijk uitgebreid.

Wat heeft Documentchecker.com allemaal te bieden?

Documentchecker.com bevat zeer gedetailleerde informatie over meer dan 875 identiteitsdocumenten (van meer dan 160 landen) en meer dan 4200 bankbiljetten (van meer dan 180 landen). Per item zijn foto's van het gehele document en van diverse relevante veiligheidskenmerken (zoals microprint, watermerk, veiligheidsdraad, hologrammen, kinegrammen, doorzichtregister en UV-reactie) te raadplegen, in totaal meer dan 10.000 beelden. De afbeeldingen worden ondersteund door heldere toelichtende teksten. De inhoud van Documentchecker.com is samengesteld door Keesing Reference Systems, met medewerking van experts van overheden en particuliere bedrijven.

Ook is er een nieuwe documentendatabase aan Documentchecker.com toegevoegd; de falsificaten database ook wel de "Keesing Banknote Alert" genoemd. De Keesing Banknote Alert is een eenvoudige en effectieve manier om valse of vervalste euro's, ponden en dollars te achterhalen.

Voor wie is Documentchecker.com bestemd?

Documentchecker.com is bestemd voor baliemedewerkers en veiligheidsexperts van bedrijven en organisaties voor wie de verificatie van paspoorten en/of bankbiljetten van belang is. Onder andere: banken, geldwisselkantoren, politie- en immigratiediensten, douane, ambassades en hotels.

Toegang tot de website

Documentchecker.com is een internettoepassing en wereldwijd bereikbaar op www.documentchecker.com. Een belangrijk voordeel daarvan is dat nieuwe informatie over identiteitsbewijzen en bankbiljetten snel beschikbaar is. De website is 24 uur per dag bereikbaar en de inhoud wordt continu geactualiseerd. De gebruiker hoeft niet zelf updates te installeren en zijn computersysteem/netwerk/intranet wordt niet onnodig belast. Door de snelle verbinding en de op visuele informatie gebaseerde interface is de navigatie van Documentchecker.com zeer gebruiksvriendelijk.

Omdat sommige bedrijven hun medewerkers geen internettoegang kunnen of mogen geven zijn overigens ook intranetversies van Documentchecker.com beschikbaar.

Abonnement

Documentchecker.com is beschikbaar in de vorm van een jaarabonnement. Gebruikers kunnen zich abonneren op de database paspoorten, op de database bankbiljetten, op de database falsificaten of op alle drie de databases. De prijs is afhankelijk van het aantal aansluitingen per abonnement. De toegang tot Documentchecker.com is beveiligd met een persoonlijke login-code.

Over Icontact

Icontact werkt al sinds 1987 voor informatieleveranciers als uitgevers, bibliotheken, musea, diverse gerelateerde partijen in de culturele en educatieve sector en de betreffende brancheverenigingen. Icontact houdt zich bezig met productontwikkeling en advisering op het gebied van nieuwe (digitale) media. Tot de werkzaamheden behoren advisering over en ontwerp, bouw en projectmanagement van intranet, internet en cd-rom- en dvd-applicaties.

In de ruim tien jaar van haar bestaan heeft Icontact mogen werken voor klanten als Boek.be, Citogroep, Gottmer Uitgeversgroep, Media Business Press, Nederlandse Boekverkopersbond, KVB, Stichting Reprorecht, Teleac/NOT, Uitgeverij Leopold, Vereniging van Openbare Bibliotheken en VNU Business Publications. Sinds 2000 is Icontact preferred supplier van digitale producten voor Keesing Reference Systems en heeft het innovatieve cd-roms, dvd's, intranet- en internet-producten en -diensten ontwikkeld als The Interpol Guide to Banknotes (TIG), de Euro Learning cd-rom, de ID Guide en DocumentChecker.com.

Over Keesing Reference Systems

Keesing Reference Systems is een toonaangevende uitgever van verificatiemiddelen, trainingen en managementinformatie over beveiligde documenten.

Met de verificatieproducten van Keesing Reference Systems kunnen baliemedewerkers en documentexperts de authenticiteit van identiteitsdocumenten, bankbiljetten en rijbewijzen bepalen. De verificatieproducten worden op verschillende media uitgegeven, zoals dvd, cd-rom, intranet, internet en folio, waardoor ze geschikt zijn voor elk bedrijf. Naast de verificatieproducten en trainingmodules biedt Keesing specifieke informatie die managers en experts up-to-date houdt op het gebied van alle essentiële ontwikkelingen uit de wereld van beveiligde documenten.

Tot de klanten van Keesing behoren overheidsdiensten, veiligheidsdrukkerijen, de luchtvaartindustrie en de financiële sector met klanten als ABN Amro Bank, Rabobank, Die Bundesdruckerei (Duitsland), Deutscher Sparkassen Verlag (Duitsland), La Caixa (Spanje) en La Poste (Frankrijk). Om de kwaliteit en nauwkeurigheid van de producten te waarborgen worden nauw samengewerkt met de International Criminal Police Organisation (ICPO) Interpol en de International Air Transport Association IATA.

Meer informatie

Voor meer informatie over Icontact, met cases en klantenlijst zie www.icontact.nl

Voor meer productinformatie zie www.keesingref.com. U kunt op www.documentchecker.com ook een gratis trial account aanvragen. Met deze trial account heeft u twee weken gratis toegang tot de meest complete online database van identiteitsbewijzen en bankbiljetten ter wereld.

# # #


---

--

Ingezonden persbericht