Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 10/12/03

VTS-studio's Londerzeel eigendom van Studio 100

Vandaag heeft de rechtbank uitspraak gedaan in de zaak rond de VTS-studio's te Londerzeel. De curator in deze zaak liet weten dat het bod van Studio 100 op de VTS-studio's aanvaard werd. Als gevolg daarvan zal het bedrijf Studio 100 vanaf nu op twee verschillende plaatsen gevestigd zijn: te Schelle en te Londerzeel. Nog een gevolg is dat Studio 100 nu vier studiovloeren zal gaan beheren, waaronder één van 1200 vierkante meter en één van 1500 vierkante meter. Studio 100 zal de studio's gebruiken om de reeds lopende tv-producties aan te vullen met nieuwe producties. Deze studio's zullen ook ter beschikking zijn voor derden. Zo heeft Studio 100 reeds Eurosong, 50 jaar TV, De nationale test, Miss België, Raf & Ronny en diverse bedrijfsevenementen te gast gehad. Tot slot zal de naam VTS-studio's (Vlaamse Televisie Studio's) veranderd worden in Studio 100 Londerzeel.

VTS werd in 1989 opgericht met de bouw van één tv-studio. Aandeelhouders-initiatiefnemers waren Freddy Slaus en Bert De Keersmaeker. Zij zagen een investeringsopportuniteit bij de opstart van de commerciële zender VTM. Twee jaar later werd evenredig met het succes van VTM dan ook een tweede studio met een oppervlakte van 1.500 m bijgebouwd. Gekoppeld aan de gebouwen richtten de initiatiefnemers gelijktijdig het tv-productiehuis VTP op (later Medialounge). Er werden tientallen varieté- en amusementsprogramma's opgenomen (onder andere Sterrenconnectie, Het rad van fortuin, Familieraad, De juiste prijs en Wie van de drie) plus enkele grote live shows. Tienduizenden kandidaten en publiek zijn er voor de opnames van spelprogramma's over de vloer geweest.

In 2000 werd de VTS verkocht aan Headtrick, het internetbedrijf van Ben Jans. Headtrick wilde zijn internetactiviteiten verbreden naar andere media activiteiten, maar ging in 2001 failliet.

De aankoop van VTS kadert in de uitbreiding van de tv-activiteiten en toekomstplannen van Studio 100.

Studio 100 maakt en levert kinder - en jeugdprogramma's voor Ketnet (Wizzy & Woppy, Piet Piraat, Spring en Samson & Gert), VTM (Kabouter Plop, Big & Betsy, Hallo België en De wereld van K3), VT4 (Ups & Downs) en de Nederlandse omroep Tros (De wereld van K3 en De wereld is mooi, in dagfrequentie). Studio 100 produceerde tot nu toe 3 langspeelfilms van Kabouter Plop.