Ingezonden persbericht


Rockacademie kiest voor onderwijsportal van SAP

's Hertogenbosch, 10 december 2003 - De Tilburgse Rockacademie, onderdeel van Fontys Hogescholen, heeft samen met ICT-partner Yellow2B alle systemen, databases en informatie ondergebracht in een portal die is gebaseerd op mySAP Enterprise Portal. De portal is zowel intern als extern toegankelijk voor ruim 150 studenten en 25 docenten en medewerkers en biedt tevens ruimte aan het nieuwe onderwijsmanagementsysteem van de Rockacademie (ROMS). Met de portal heeft de Rockacademie een geïntegreerd uniform kennis-, informatie- en communicatieplatform in huis waardoor efficiënter kan worden gewerkt en gecommuniceerd en waarmee actuele managementinformatie voorhanden is.

Beleidsmedewerker Kwaliteit en projectmanager Johan Jongstra van de Rockacademie: "De structuur van de portal vereist strakkere procedures, maar tegelijk biedt de portal ook de flexibiliteit die we nodig hebben om onze bestaande informatiebronnen in te passen. Studentenbegeleiders en onderwijsadministratie hoeven nu niet langer naar informatie te zoeken in een veelheid van systemen en hebben op ieder gewenst moment actuele managementinformatie voorhanden. Bovendien is er door de centrale registratie over studiepunten en aanwezigheid van studenten geen discussie meer mogelijk over de juiste gegevens. Studenten hebben nu inzicht in de meest actuele gegevens over hun studie, het rooster en andere onderwijsinformatie. Al deze factoren leiden er toe dat er meer tijd beschikbaar is voor onderwijs, student en docent."

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 20.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 64.500. Met dochterondernemingen in meer dan vijftig landen genereerde SAP in het boekjaar 2002 een omzet van EUR 7,41 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com

Over de Fontys Rockacademie
De Fontys Rockacademie, een initiatief van het Nationaal Pop Instituut, startte in september 1999 als de eerste hbo-opleiding op het gebied van popmuziek. Momenteel telt de academie 160 studenten, waaronder leden van Krezip, Intwine en After Forever en circa 25 medewerkers (waaronder Ester Hart van het Eurovisie Songfestival). De Rockacademie leidt studenten op tot ondernemer, docent, technicus of performer in de muziekbusiness. Op 2 september jongstleden studeerde de eerste lichting studenten af.