---

Bomen CD. Met, bij, in, onder, over Bomen.

Het cadeau voor onder de boom
Nieuwe CD: "met, bij, in, onder, over Bomen"

De Bomenstichting brengt onder de titel "Met, bij, in, onder, over Bomen" een veelzijdige Cd-rom voor jong en oud. Informatie die voorheen uit zeer uiteenlopende bronnen bij elkaar gezocht moest worden is nu op een prikkelende en aantrekkelijke manier toegankelijk gemaakt. Vanuit zes verschillende invalshoeken worden bomen benaderd: hoe ze leven, hoe je er het beste mee om kan gaan, wat geschikte bomen zijn voor welke tuin, waar je speciale bomen in Nederland kan vinden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filmpjes, animaties, 360 graden panorama's, een digitaal Bomenboek en een groot bestand van monumentale bomen in Nederland. Kinderen vinden er een boomherkenningsspel, afbeeldingen zijn af te drukken. Zodoende zal iedere bomenliefhebber of leerling er veel van zijn gading vinden.

Per onderdeel
In het bomenboek zijn 212 soorten en variëteiten te vinden van bomen die in ons land voorkomen. Naast gebruikswaarde en specifieke eigenschappen worden per boomsoort ook historische en mythologische aspecten besproken. In herkennen en kiezen kun je aan de hand van een blad bepalen met welke boomsoort je te maken hebt. Ook kun je in dit onderdeel met een 'wensenlijstje' de soort kiezen die geschikt is voor jouw tuin. Mens en boom laat zien hoe bomen reageren op veranderingen die mensen aanbrengen. Soms kan een boom het compenseren, soms ontstaan gevaarlijke situaties...Ervaar in het belang van bomen hoe de onzichtbare eigenschappen van bomen bijdragen aan ons welzijn. Hoe leeft een boom geeft antwoord op vragen als: hoe wordt een boom dikker of hoger, waartoe dienen bladeren, kortom, de biologische aspecten. Ga zelf de meest bijzondere bomen van ons land bekijken aan de hand van monumentale bomen. En test tenslotte in het boomherkenningsspel je soortenkennis.
meer info

Bestellen
U kunt de CDrom (geschikt voor PC en Mac) bestellen door EUR 24,95 + EUR 3,20 verzendkosten over te maken op giro 2108755 t.n.v. de Bomenstichting te Utrecht o.v.v. Bomen CD. Voor donateurs geldt een korting van EUR5,-. Bestellingen worden verzonden op het moment dat het bedrag op de giro binnenkomt.

einde persbericht
Verzenddatum: 10 december 2003

Voor de redactie (deze informatie niet in uw publicatie vermelden s.v.p.): Nadere informatie of aanvraag van een recensie-exemplaar bij de Bomenstichting, Telefoon: (030) 230 35 12 (Frank Moens) Fax: (030) 231 03 31 E-mail: info@bomenstichting.nl