Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (10/12)

Bergen op Zoom woensdag 10 december 2003

Mishandeling jongen

OUDENBOSCH: Op het spreekuur van de wijkagent op het Marklandcollege in Oudenbosch is door een 15-jarige jongen uit Dinteloord aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Maandagmiddag rond half vier is hij op het voetpad van de Spoorlaan door 5 leeftijdgenoten belaagd. Eén van hen spoot met een spuitbus deodorant in de richting van het gezicht van de 15-jarige. Door een aansteker te gebruiken ontstond een steekvlam. De Dinteloorder liep hierbij schade op aan kleding. Gelukkig liep hij geen verwondingen op en bleef het bij weggeschroeide haren. De politie stelt een onderzoek in.

Poging diefstal auto

ROOSENDAAL: Dinsdag is aangifte gedaan van poging tot diefstal van een VW Golf. De personenauto was door de eigenaar vrijdag op een bedrijfsterrein aan de Belder gezet. Afgelopen maandag ontdekte de eigenaar van de auto dat er geprobeerd was de motorkap van de open te breken. De autobezitter blijft met een flinke schadepost zitten.

Winkeldievegges aangehouden

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag heeft de politie in een schoenenzaak aan de Roselaar twee meisjes (17 en 18 jaar) uit Stampersgat aangehouden. Ze waren door het winkelpersoneel op heterdaad betrapt bij het stelen van schoenen.
Op het bureau bleek dat het tweetal in zeker vijf winkels goederen had gestolen. De buit bestond uit kleding, huishoudelijke artikelen en verzorgingsproducten. Beide dames hebben een nachtje in de gevangenis mogen slapen. Na verhoor zijn zij woensdagmiddag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Het meisje van 18 kreeg direct een dagvaarding mee. Alle goederen zijn terug naar de winkels.

Politie onderschept partij softdrugs

OSSENDRECHT: Dinsdagmiddag heeft de politie op de Rijksweg A4, ter hoogte van Ossendrecht een 19-jarige inwoner van Dunkerque (Fr) aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man in de kofferbak van zijn personenauto ruim 28 kilo hasj te hebben liggen. Hij was hiermee op weg naar Frankrijk. De drugs is in beslag genomen. De Fransman is in verzekering gesteld.

Politie houdt 5e verdachte vuurwerk-vernielingen aan

RUCPHEN: De politie heeft woensdagmorgen een 16-jarige inwoner van Sprundel aangehouden. De jongen wordt er van verdacht deel te hebben genomen aan de vernielingen van afgelopen vrijdagavond in Rucphen. De politie hield in deze zaak al meerdere jongens aan. Vier jongens uit Rucphen zijn in verzekering gesteld en worden aanstaande vrijdag samen met de 16-jarige jongen voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Breda. Het vijftal wordt verantwoordelijk geacht voor een reeks van vernielingen aan onder andere een glasbak, een telefooncel en een vakantiehuisje aan de Kerkstraat. Hierbij maakten zij gebruik van levensgevaarlijk illegaal vuurwerk, waaronder lawinepijlen.

Politie deelt bekeuringen voor fietsen zonder verlichting

STEENBERGEN: Dinsdagochtend heeft de politie Steenbergen een verlichtingscontrole gehouden aan de Franseweg en de Zeelandweg Oost. 23 fietsers, voornamelijk scholieren kregen een bekeuring omdat zij geen verlichting voerden op hun fiets.

Bron: Henk Snepvangers