Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (10/12)

Breda woensdag 10 december 2003

Politie houdt man aan na bedreiging

BREDA: Dinsdagavond rond 20:30 uur heeft de politie op de Grimmingestraat een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had kort daarvoor een 18-jarige plaatsgenoot bedreigd. De man kwam tot zijn daad uit ongenoegen voor het feit dat het slachtoffer een relatie heeft met een meisje waar ook hij verliefd op is. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na bijten beveiligingsbeambte

BREDA: Een 22-jarige man uit Etten-Leur is dinsdagavond rond middernacht aan de Havermarkt aangehouden. De Ettenaar had zich voor een amusementscentrum agressief gedragen waardoor hem de toegang tot het bedrijf werd geweigerd door het personeel. De man was het hier niet mee eens en beet vervolgens een beveiligingsbeambte in de bovenarm. De gewaarschuwde politie kon de man aan de hand van videobeelden buiten op straat aanhouden. Na verhoor is hij woensdagmorgen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Zakkenrollerij

BREDA: Op het NS-station aan het Stationsplein is dinsdagmiddag een 61-jarige vrouw uit Breda slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De dader heeft op een onbewaakt ogenblik kans gezien de portemonnee en een fototoestel uit de tas te stelen. De Bredase heeft aangifte gedaan.

Diefstal auto

BREDA: Op de Brabantlaan is tussen dinsdagmiddag 17:00 uur en woensdagmorgen 11:00 uur een personenauto gestolen. De witte Renault Kangoo heeft het kenteken 80-VZ-FR.

Politie deelt bekeuringen uit bij verkeerscontrole

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag op het Van Coothplein en de Haagdijk een verkeerscontrole gehouden. Zeven automobilisten kregen een bekeuring omdat zij ten onrechte de rijstrook voor taxis en lijnbussen gebruikte. Vier bestuurders ontvingen een proces-verbaal omdat zij op de Haagdijk rechtsaf sloegen in richting de Markendaalseweg terwijl dit niet is toegestaan.

Bron: Henk Snepvangers