Gemeente Alkmaar


Sportbedrijf geeft sportkalender uit

10 december 2003

Het Sportbedrijf van gemeente Alkmaar heeft zich tot doel gesteld om de communicatie met de Alkmaarse sporters te verbeteren. De sportkalender lijkt hiervoor een goed instrument. Het Sportbedrijf heeft het initiatief genomen om de oude reeds bestaande sportkalenders in een nieuw jasje te steken. De nieuwe sportkalender betreft een samenvoeging van de kalenders van het Sportbureau, Sportraad en het Sportbedrijf. De eerste sportkalender in deze vorm wordt aan het eind van het eerste kwartaal van 2004 verwacht.

In de sportkalender staan sportevenementen die plaatsvinden in Alkmaar. Elke sportvereniging kan zich aanmelden en z'n activiteiten erop zetten. Door middel van verschillende soorten publicaties, wordt de sportkalender bekendgemaakt. De sportkalender is bijvoorbeeld doorlopend beschikbaar op www.sportbedrijfalkmaar.nl. Daarnaast wordt er in de Alkmaar Agenda van SPA (maandelijks) een sectie besteed aan sport. In de aparte bijlage van het Alkmaars Weekblad is er eveneens ruimte voor het belichten van sportevenementen. Daarnaast worden er door het sportbedrijf elk kwartaal nieuwe flyers en posters gedrukt waar het laatste nieuws van de sportevenementen op gepubliceerd worden.

De sportorganisaties die ook een vermelding op de sportkalender van 2004 willen, kunnen hun gegevens aanleveren bij het Sportbedrijf, telefoon: 072 - 512 87 24, fax: 072 - 511 07 16 of per e-mail: sportbedrijf@alkmaar.nl.

De gemeente vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Alkmaarders in alle leeftijdsgroepen deelnemen aan sport. Sport is belangrijk voor de mens en z'n gezondheid. Door middel van een sportkalender kunnen alle Alkmaarders zich op de hoogte stellen van de sportactiviteiten waar naar gekeken en vaak ook aan deelgenomen kan worden.

10 december 2003