Gemeente Alkmaar


Alkmaarse wethouder Eggermont verruilt Alkmaar voor burgemeestersambt in Stedebroec

10 december 2003

Bij koninklijk besluit is wethouder H.A. Eggermont met ingang van 1 januari 2004 benoemd tot burgemeester van de gemeente Stedebroec. Het gemeentebestuur van Alkmaar feliciteert Eggermont van harte met deze nieuwe stap in zijn politiek-bestuurlijke carrière en wenst hem daarin veel succes. Met het vertrek van Eggermont verliest Alkmaar een ervaren en daadkrachtige bestuurder die veel voor de Alkmaarse samenleving heeft betekend.

Op veel terreinen heeft, de maatschappelijk bewogen, Henk Eggermont zijn sporen verdiend. Niet in de laatste plaats heeft hij zich hard gemaakt en ingezet voor de herstructurering van de wijken Schermeiland en Overdie. Grootschalige projecten waarbij hij vooral samen met de bewoners en belangenorganisaties de kiem heeft gelegd voor de vernieuwing en vitalisering van beide wijken.

Sport
Eggermont is een echt sportliefhebber. Sport hoort in het hart van de samenleving thuis, vindt hij. Niet voor niets is in de Oosterhout een nieuwe sporthal en een ruimte voor jongeren gekomen. Juist het toegankelijk maken van de sport voor een brede doelgroep gecombineerd met het multifunctioneel gebruik van dergelijke voorzieningen is kenmerkend voor de aanpak van Eggermont. Deze lokale maar zeker ook regionale sportvoorzieningen zijn mede door de inzet van Eggermont van de grond gekomen. Alkmaar heeft nu een grondig gerenoveerde en overkapte ijsbaan De Meent met als overbuurman een volledig overkapte en vernieuwde wielerbaan van internationale allure.

Cultuur
Naast de sport heeft Eggermont een grote affiniteit met cultuur in de brede zin van het woord. Zo is de complete metamorfose van het Canadaplein met daaraan een gerenoveerd theater De Vest en de komst van de Bibliotheek, het Stedelijk Museum en Artiance voor een belangrijk deel op zijn conto te schrijven.

Financiën
De laatste zes jaren heeft Eggermont de portefeuille financiën beheert. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn diverse begrotingen en jaarrekeningen tot stand gekomen. Belangrijk aandachtspunt in de portefeuille financiën was de kwestie rond de intrekking van de baatbelasting Ringersbrug, Huiswaard-Overstad en Singelgarage.

Afscheidsreceptie
Op vrijdag 19 december is ter gelegenheid van het afscheid van Henk Eggermont van 15.00 uur tot 18.00 uur een receptie georganiseerd in de foyer van Theater De Vest aan het Canadaplein 2.

10 december 2003