Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  10 december 2003                                              
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Aanhouding overvaller

Gisteravond heeft de politie een 26-jarige man uit Nijmegen aangehouden die ervan wordt verdacht eerder op de avond een overval te hebben gepleegd op een winkel in Zwanenveld. De man bedreigde met een vuurwapen in de winkel aanwezig personeel en ging er vervolgens met een geldbedrag te voet vandoor. Surveillerende agenten kwamen de man aan de hand van het opgegeven signalement al snel op het spoor en hielden hem op het Westkanaalpad aan. Het vuurwapen en de buit werden inbeslaggenomen. De Nijmegenaar is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.
De man zal aanstaande vrijdag aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.


Hennepkwekerijtjes ontmanteld

Gistermiddag zijn aan de Teersdijk drie hennepkwekerijtjes ontmanteld. De kwekerijtjes waren aangelegd in schuurtjes achter woningen. Daarbij werden een 23-jarige vrouw en een 62-jarige Nijmegenaar aangehouden. In totaal zijn 538 planten in beslag genomen en in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd. Ook alle apparatuur zoals filters, ventilatoren, lampen en voedingsstoffen is in beslag genomen. Daarmee zijn de kwekerijtjes kompleet ontmanteld. Ook is er illegaal stroom afgetapt hetgeen de bewoners nog een flinke navordering vanwege de NUON zal opleveren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en zal nog nader onderzoek instellen.

Twee mannen aangehouden met drugs

Vannacht controleerden surveillerende politiemensen een personenauto op de Ypenbroekweg in het kader van de Opiumwet. In de auto werd drugs, vermoedelijk cocaïne, gevonden. De twee inzittenden van deze auto, een 25-jarige en 34-jarige Nijmegenaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Diefstal auto

Vanaf de Van de Havenstraat is vannacht een witte Renault Kangoo met kenteken
93-BK-BX gestolen. De eigenaar deed aangifte.
Vanaf de Waalkade is vannacht een groene Volkswagen Vento gestolen met kenteken LG-GX-42. De eigenaar deed aangifte.


Blik op veilig - Gordelcontroles

Vanmorgen is door het team Verkeershandhaving op de Kronenburgersingel, Groenestraat en Willemsweg gesurveilleerd op het rijden zonder gordel. Volgens dienstdoende agenten droegen veel bestuurders de gordel. In totaal zijn 13 automobilisten bekeurd omdat zij de gordel niet omhadden. Daarnaast kreeg één bestuurder een bekeuring voor het niet handsfree bellen.


Blik op veilig - Snelheidscontroles

Op de Van Boetbergweg is tussen 7.15 uur en 12.15 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 2460 passerende voertuigen reden in totaal 91 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was 85 km/h.

Op de Weurtseweg reden tussen 13.15 uur en 14.15 uur 18 van de 505 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid was 71 km/h.
De maximum toegestane snelheid op beide trajectwegen bedraagt 50 km/h.



District Tweestromenland



Blik op veilig - Snelheidscontroles

Op de Noord Zuid (N329) in Altforst is gisteravond tussen 19.05 uur en 22.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 435 passerende voertuigen reden in totaal 28 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was 129 km/h waar 80 geldt als maximum snelheid.
Op de Van Heemstraweg (N322) in Dreumel is gisteravond tussen 19.20 uur en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 489 passerende voertuigen reden in totaal 49 bestuurders te hard. Hoogste snelheid was 109 km/h waar 80 geldt als maximum.
Op de Van Heemstraweg in Afferden reden van 20.00 uur tot 22.00 uur 47 van de 504 passerende automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/h. Hier geldt 80 als maximum.



District De Waarden



Tricht - Spoorwegongeval

Rond 09.27 uur reed een 41-jarige man uit Geldermalsen in zijn personenauto de bewaakte spoorwegovergang aan de Oude Hoevenseweg op en werd gegrepen door de trein van 's-Hertogenbosch naar Utrecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Van de passagiers in de trein raakte niemand gewond. Het spoorwegverkeer werd in beide richtingen stilgelegd en kon rond 13.30 uur worden hervat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Noot aan de redactie,