AOT


Amsterdam, 10 december 2003

PERSBERICHT


· AOT staakt structureel verlieslatend deel van handelsactiviteiten


* Door te treffen voorziening komt negatief resultaat over 2003 hoger uit op totaal van circa EUR 10 miljoen
* Eerste stap op weg naar winstherstel

De directie van AOT maakt hierbij bekend dat zij heeft besloten per 1 januari 2004 een deel van de handelsactiviteiten, te weten die van de arbitrageafdeling, te staken. De overige handelsactiviteiten zullen worden herschikt. Mede als gevolg hiervan en afhankelijk van herplaatsingmogelijkheden zal het aantal medewerkers met circa 20 afnemen. Voor de kosten die samenhangen met de afvloeiing van personeel alsook overige kosten die samenhangen met de inmiddels in gang gezette reorganisatie, heeft AOT een voorziening getroffen. Als gevolg daarvan zal het nettoresultaat over het boekjaar 2003 naar verwachting, op grond van thans beschikbare informatie, uitkomen op een verlies van circa EUR 10 miljoen. In het eerste halfjaar van 2003 boekte AOT een negatief resultaat van EUR 4,7 miljoen.

AOT verwacht met deze maatregelen tot een doelmatiger bedrijfsvoering te komen en de continuïteit van de onderneming op lange termijn te waarborgen.

De nieuw aangetreden directievoorzittervan AOT, de heer A E Teeuw voegt toe: "Ik verwacht dat met de thans getroffen maatregelen een aanzet wordt gegeven tot een beter renderende onderneming met nieuw elan."

De kosten van de organisatie liggen thans op een niveau dat niet in overeenstemming is met de omvang van de huidige activiteiten. AOT heeft daarom besloten om naast de kosten die gemoeid zijn met de afvloeiing van personeel en verkleining van ondersteunende diensten een voorziening te treffen voor de thans onbenutte infrastructuur en overige algemene kosten.

Met bovengenoemde maatregelen wordt vooruitgelopen op de momenteel in ontwikkeling zijnde toekomstige strategie van AOT. Het is de overtuiging van de directie dat deze ingrijpende maatregelen een belangrijke bijdrage zullen leveren aan een solide en gezonde basis voor de toekomstige ontwikkeling van AOT.

Over AOT N.V.

AOT is een van Europa's grootste onafhankelijke handelsbedrijven in effecten en derivaten. Naast Amsterdam heeft AOT ook kantoren in Antwerpen, Londen, Parijs en Sydney. AOT is lid van 9 effectenbeurzen en 10 derivatenbeurzen.


---

Voor nadere informatie:

De heer A.E. Teeuw, directievoorzitter, telefoon 020 - 5220341