Gemeente Helmond

| | |
---

---


---

---

Project Vroegtijdige Interventie Probleemhuurders (VIP) wordt voortgezet

Op woensdag 10 december wordt om 16.00 uur in Hotel West Ende de samenwerkingsovereenkomst, om het VIP project (Vroegtijdige Interventie Probleemhuurders) te kunnen voortzetten, ondertekend.

Op 1 juni 2001 werd gestart met het VIP project. Aanleiding voor dit project was de toename van het aantal huisuitzettingen. De doelgroep is een aantal risicohuurders die niet om hulpverlening vraagt. Door tijdig ongevraagd hulp te bieden, wordt voorkomen dat het uiteindelijk tot een huisuitzetting komt.

Het project werd tot voor kort gesubsidieerd vanuit het Oranjefonds en is een samenwerking tussen het Algemeen Maatschappelijk Werk, de Stichting Maatschappelijke Opvang, de gemeente Helmond en de woningcorporaties Woonpartners, Compaen, WoCom en Volksbelang.

Uit de evaluatie is gebleken dat het project succesvol is en dat de samenwerkende partijen het project willen voortzetten.

Om aan het project een vervolg te geven zonder subsidie zijn structurele afspraken nodig, die vastgelegd worden in de samenwerkingsovereenkomst. Zo kunnen langdurige oplossingen aangeboden blijven voor probleemhuurders, ook in de toekomst.
---

| |