Gemeente Emmen

Persbericht: Pré uitgifte kavel geeft koper eerder duidelijkheid

10 december 2003

Het college van B en W besluit tot invoering van pré-uitgifte bij het uitgeven van kavels in de gemeente Emmen. Deze pré-uitgifte vindt plaats zodra de kavelindeling en de kavelprijzen definitief zijn vastgesteld en nadat de aanbesteding voor het bouwrijpmaken opgestart is. Tijdens de pré-uitgifteavonden informeert de gemeente de gegadigden over het verschil tussen een pré-uitgifte en de definitieve uitgifte.

Door het invoeren van de pré-uitgifte weten gegadigden eerder of en voor welke kavel zij in aanmerking komen. Daarnaast is het voordeel voor de aspirant-kopers dat zij meer tijd hebben om hun eigen woning te verkopen, financiële zaken te regelen en bouwplannen te maken. Wel dienen zij bij alle verplichtingen die zij aangaan, zoals het verkopen van de eigen woning, afspraken over hypotheek-offertes enz. dit duidelijk kenbaar te maken aan derden. Het aangaan van verplichtingen blijft dus voor eigen risico. De gemeente streeft naar een kortere tijd tussen de toekenning van bouwkavels en het daadwerkelijk leveren dan tot nu toe het geval is. Dit betekent een versnelling in het bouwrijp maken. Hiermee moeten de nadelen voor aspirant-kopers zoveel mogelijk teniet worden gedaan, zoals de duur van tijdelijke huisvesting of aanbetaling van bestelde materialen.

Wanneer pre-uitgifte Pré-uitgifte wordt toegepast bij plannen waarvan duidelijk is dat ze niet meer zullen wijzigen en conform plan worden uitgevoerd. Kavels in plannen waarvoor bezwaren zijn ingediend of waar mogelijk door de provincie een (gedeeltelijke) goedkeuring wordt onthouden, komen hiervoor niet in aanmerking.

Basis collegebesluit Ervaringen bij de pré-uitgifte van kavels in Erica en Barger Oosterveld in 2002 en het onderzoek Particulier Opdrachtgeverschap in 2003, lagen aan de basis van dit collegebesluit.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen